Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Snel, makkelijk en een goede boost voor de start van je dag

Gezonde ontbijtbowl met homemade muesli

Ontbijt
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Vandaag deel ik een van mijn favoriete ontbijtjes met je: een gezonde ontbijtbowl met FAGE Total Greek Yoghurt 0%, zelfgemaakte muesli, chocolade en fruit. Hier word ik ’s ochtends echt blij van.


Ingrediënten
2 personen
 • 100 gram havermout
 • 50 gram ongebrande amandelen, in stukjes gehakt
 • 20 gram ahornsiroop of honing
 • 1 snuf zout
 • 3 tl speculaaskruiden
 • 500 gram FAGE Total Greek Yoghurt 0%
 • 100 gram frambozen
 • 30 gram pure chocola

Bereiding

Tip: Je kan de muesli heel goed vooraf maken en in een pot doen om vaker te gebruiken. Ik maak dit graag op zondag zodat ik er de hele week mee vooruit kan.

 1. Eerst maken we de muesli! Verwarm de oven voor op 180 graden en meng de havermout, de in stukjes gehakte amandelen, ahornsiroop of honing, speculaaskruiden en zout.

 2. Verspreid dit over een bakplaat en bak het ongeveer een kwartiertje.

 3. Je hebt maar zo’n 30 gram per ontbijtbowl nodig, dus de rest kan je in een luchtdichte bak of pot bewaren voor de volgende keer!

 4. Nu ga je de bowls vullen. Pak 2 mooie kommetjes en doe daar de FAGE Total Greek Yoghurt 0% in.

 5. Verdeel de toppings over de yoghurt. Dat kan je heel netjes doen zoals ik heb gedaan, maar een wat nonchalantere manier kan natuurlijk ook. 😉

Leestijd

Het ziet er mega feestelijk uit, terwijl het toch zo simpel is. En die muesli is echt zo de moeite waard om zelf te maken. Je kan natuurlijk variëren met wat je er in doet, zoals meer of andere noten, of gedroogd fruit. Je kan er na het bakken ook stukjes chocolade doorheen doen.

Wat ik zo top vind aan zo’n bowl als ontbijt, is dat het lekker vult. De FAGE Total Greek Yoghurt 0% is dik en romig, zo lekker. Er zitten geen toegevoegde suikers in. FAGE Total Greek Yoghurt is heel gezond en heeft een Nutri-Score A op de verpakking staan. Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Een hele gezonde keuze dus!

De ontbijtbowl is goed voor je en het ziet er ook nog eens kleurrijk en vrolijk uit – ik word daar ’s ochtends echt blij van. En het is ook echt binnen een paar minuten klaar.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.