Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe ik mijn sushi bowl maak

Diner
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Ik laat je zien hoe ik sushi bowls maak! We eten dit elke twee weken wel een keer. Het is zó lekker en je maakt hem zo gezond als je zelf wil.


Ingrediënten
2 personen
 • 250 gram sushirijst
 • 5 eetlepels rijstazijn
 • 1 mespunt zout
 • 200 gram gerookte of verse zalm (of andere vis of geen)
 • 1 avocado
 • 1 mango
 • 0.5 komkommer
 • sushi sprinkles
 • sojasaus
 • Japanse mayo
 • sesamzaadjes
 • gebakken uitjes

Bereiding

Tip: Varieer in ingrediënten zodat je niet het gevoel hebt vaak hetzelfde te eten! Ook kun je hem natuurlijk prima vegan maken!

 1. Ik begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. 350 ml koud water op 250 gram rijst. Wij doen dus twee keer met één pak, en ik weeg de helft van de rijst dan ook wel even af als dit de eerste helft is. De pan zet je op het vuur met de deksel erop. Zodra het kookt zet ik zelf de pan op het kleinste pitje op het laagste vuur. Hierdoor kookt hij niet zo snel over. Af en toe til ik even de deksel op om wat stoom weg te laten zodat hij niet overkookt. De timer gaat op 10 minuten zodra hij kookt!

 2. In de tussentijd maak ik vast de ‘dressing’. Ik gebruik 5 eetlepels rijstazijn en een mespunt zout, dit verwarm ik even tot het zout opgelost is. Daarna zet ik dit pannetje even weg.

 3. Als je timer afgaat draai je het vuur uit onder de rijst en laat je de pan nog 15 minuten zo staan, met de deksel erop.

 4. Ondertussen snijd ik alle ingrediënten in kleine blokjes. Niet netjes, maar wel klein genoeg zodat je in één hapje met je chopsticks straks verschillende ingrediënten kan pakken. De mango, komkommer, avocado en als laatst de zalm.

 5. Ook zet ik alles op tafel zodat we zelf kunnen ‘decoreren’. De sojasaus, sesamzaadjes, Japanse mayo met wasabi smaak en een naturel variant en de sushisprinkles (dit zijn een soort zeewiersnippers). We eten dit ook altijd met stokjes dus die leg ik ook klaar.

 6. Als je timer dan weer afgaat is de rijst klaar, je mag de deksel van de pan halen. Schep de dressing uit het andere pannetje nu door de rijst met een houten lepel. Roer goed en lang (maar zachtjes) zodat elke rijstkorrel een beetje van de dressing op zich krijgt.

 7. Aan tafel! We scheppen beide ons eigen bordje op en maken hem zoals we zelf willen. Luuk eet bijvoorbeeld meer zalm dan ik vaak, en ik meer avocado. Ik vergeet vandaag de komkommer te halen, dat geeft altijd wel een lekkere bite. Maar, alsnog lekker!

  Ik doe er soms ook nog banaan op haha, dat vind iedereen heel gek maar ik vind dat heerlijk.  Wat ik er ook vaak nog bij eet zijn edamameboontjes. Deze heb je in de vriezer van Bonduelle, heel ideaal, en lekker ook over de bowls heen. Bij een toko kun je ze vaak in de schil vinden, heerlijk om even te koken, dan aan te grillen, zout erover en dan als voorgerechtje met je tanden de boontjes uit de schilletjes eten.

  Vandaag is dit wat ik er van maak, eetsmakelijk!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)