Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hummus quesedillas

Diner of lunch
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Een quesedilla is eigenlijk een soort Mexicaanse sandwich die vaak gevuld wordt met veel kaas en gekruid vlees. Je kunt er natuurlijk in stoppen wat je wil, dus ik geef ze vandaag een twist die ik heel lekker vind!


Ingrediënten
4 personen
 • 8 medium wraps
 • 160 gram Vegetarische 'kip'
 • 200 gram Feta of andere witte kaas
 • 260 gram Kikkererwten
 • 15 gram Platte peterselie
 • 200 gram Tomaat
 • 200 gram Hummus
 • 1 Avocado
 • 100 gram Kwark

Bereiding

Tip: Vul ze met wat jij maar wil, er zijn geen regels!

Heb je grote eters, zie dit recept dan als een recept voor 3 personen.

Probeer ook eens groentewraps, dan maak je het nog iets gezonder.

 1. Ik begin met het afspoelen van de kikkererwten onder de kraan in een vergiet. In een hete pan met wat olijfolie bak ik deze vervolgens droog en goudbruin.

 2. Daar gaat de ‘nepkip’ aan het einde ook even bij in, tot deze ook wat aangebakken is.

 3. Het bakken van de kikkerwten neemt wel even in beslag, dus ondertussen prak ik de avocado in een schaaltje om de saus te maken.

 4. Daar roer ik de kwark door, en breng het op smaak met een heel klein beetje zout, peper en een drupje limoensap. Niet teveel, het gerecht is al vrij zout dus dit moet echt een frisse saus worden.

 5. Ook was en hak ik de peterselie vast. Als de kikkererwten en de kip ondertussen klaar zijn, haast je dan niet maar gooi het gewoon vast in een schaal. Het is niet erg als het iets afkoelt, het gaat straks allemaal weer in de pan.

 6. Door de kip en kikkerwten gaat de peterselie, de tomaten die ik in hele kleine stukjes snijd en de ‘feta’ die ik verkruimel. Ik heb nu cherrytomaten gebruikt omdat ik deze toevallig nog had, maar gewone tomaten kunnen ook.

 7. Dan maak ik een wrap-smeer-stationnetje. Je hebt zeker wel twee grote borden nodig en een klein bordje. Ik smeer hummus op twee wraps, deze komen zo op elkaar als een boterham met boter en beleg.

 8. De eerste wrap gaat met een beetje olie in de pan, en hier schep ik het mengsel erop. Niet een te dikke laag, gewoon de bodem bedekken. Uiteraard leg je dit op de met hummus besmeerde kant, dan plakt het lekker. Zet het vuur laag, want als de pan straks heter wordt gaat het soms sneller dan je kan smeren en scheppen.

 9. Dan gaat de andere wrap er ook op, hummus naar beneden. Dit druk je even flink aan met je handen.

 10. Dan spiek je even met een spatel of de wrap al bruin is. Dit gaat best snel dus blijf er echt bij. Als hij mooi goudbruin is draai je hem om. Dat is een tricky klusje, dus doe het zelfverzekerd en snel. Je kan ook een bordje op de wrap leggen om je zo te helpen. Als er wat uitvalt, who cares, dat stop je er zo weer tussen. Ik pak hierom wel de wraps in medium formaat, want de grote zijn natuurlijk nog lastiger te draaien.

 11. Als beide zijdes goudbruin zijn kun je hem zo op een bord schuiven. Ik snijd er dan 4 pizzapuntjes van met een pizza snijder. Bij grote wraps snijd ik ze in 6 stukjes.

 12. Uiteindelijk maak ik er een grote stapel van, en dit zet ik samen met de saus op tafel. Het is voor twee personen wel echt veel te veel, maar wij eten het vaak de volgende dag met de lunch nog op. Koud is het ook heel lekker, maar je kan het natuurlijk altijd even warm maken als je thuis werkt.

 13. We eten het lekker met de handen, en eten er lekker veel saus bij, want die is nog gezond ook!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)