Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Lekker! – juni 2017

Een nieuwe rubriek! In Lekker! laat ik je zien wat ik de afgelopen maand allemaal lekker vond. Van een goed gezette koffie tot een compleet zesgangendiner en alles daartussen.

Leestijd

Als je vaak salades maakt (of als je iets lekkers zoekt om brood in te dippen) zijn deze olie en balsamico-azijn echte aanraders. De basilicum olijfolie van Stefan van Sprang vind ik zelf erg lekker bij een tomatensalade of caprese, er zit een superfrisse intense basilicumsmaak aan. De balsamico-azijn die je ziet is onze favoriet, van Acetaia Sereni. Deze balsamico heeft tien jaar gerijpt in vaten en smaakt heerlijk zoet en stroperig.

Ik houd sowieso al van Oreo’s, maar nu al helemaal nu deze Crispy & Thin variant er is. Deze is een stuk dunner en krokanter. Hmmm!

Ik denk nog regelmatig terug aan deze góddelijke crepe bij Hommage in Keulen. Het is een salted caramel crepe en de koffie was ook echt top. Ik peuzel het echt op en neem na elk hapje crepe een klein slokje koffie. Perfecte combinatie, hmm. Ik wil het weer.

Dit is echt een van mijn favoriete ontbijtjes: beschuitjes (ik houd ZO van beschuitjes) met pindakaas en muisjes. Die combinatie is echt fantastisch. Daarbij een latte en mijn ochtend kan niet meer stuk. Heerlijk.

Te goed deze lunch: een pitabroodje met aioli, tomaat, komkommer, bosui, rucola en falafel. Dit maak ik regelmatig, ook wel eens ’s avonds trouwens.

Ik zag laatst overal reclames van Magnum Double Peanut Butter. Sindsdien is dat niet meer uit mijn hoofd gegaan. Gelukkig zijn er mini’s dus daar heb ik een pak van gehaald en het is écht precies zoals je verwacht. Magnum. Chocola. Pindakaas. Oh man.

Hier kan ik zo van genieten: een VGA’tje. Of AGV’tje. Of hoe je het ook zegt. In ieder geval: aardappels, groente, vlees. In dit geval met Little Willies van De Vegetarische Slager, die zijn ook goed te doen trouwens. Ik vind bijna al hun ‘vlees’ heel erg goed, ik denk dat genoeg vleeseters het niet van echt zouden kunnen onderscheiden.

Op Terschelling bij de ZandZeeBar flatbread met gerookte makreel. Gerookte makreel is sowieso top, dat eet ik thuis eigenlijk nooit, maar op Terschelling altijd.

Ook drink ik bij de ZandZeeBar een erg smaakvolle gin-tonic: Gin Mare met Russell & Co. Tonic Water.

Ik kan écht enorm genieten van een glaasje port (of twee). Deze Warre’s Otima 10 kreeg ik vorig jaar als cadeautje en op Terschelling trokken we hem eens open. Waanzinnig lekker, vol, zoet, sterk van smaak. Vooral lekker bij blauwe kaas, maar gewoon ‘zo’ ook top. Ik drink niet snel veel alcohol, maar met port moet ik echt uitkijken, ik drink zo een fles leeg.

Nog zoiets waar je me echt voor kan wakkermaken: kroketten. Ik houd zó van kroketten. Het liefst een lekkere knapperige rundvleeskroket en dan met appelmoes… Ha! Deze at ik bij De Walvis op Terschelling, het zijn kroketjes met krab en vis en ze zijn HEERLIJK. Dat korstje is ook zo lekker dun en krokant. Hmm.

Ik schreef al over Pokebowl King, een nieuw afhaalrestaurant in Zwolle dat Pokebowls maakt. Sindsdien heb ik het te vaak besteld, ik houd zo van die ‘sushi combinaties’ en het smaakt zo lekker vers. En als je het een beetje goed samenstelt is het ook nog aardig gezond.

Ik sluit af met twee topsalades. Die met paddenstoelen at ik bij WestCord Hotel Schylge. Hij ziet er wat ‘grassig’ uit (zo noem ik salades die gewoon een hap sla zijn zonder dressing en lekkers), maar dat is hij helemaal niet. Hij zit vol smaak door een heerlijke dressing, er zitten heel veel verschillende soorten paddenstoelen in en die zijn ook nog eens echt lekker gebakken (ik denk in boter). De salade rechts is een van mijn favoriete salades om zelf te maken, de stoofpeersalade met geitenkaas. Je vindt hier het recept. Helemaal waanzinnig met uitzicht op de duinen van Midsland aan Zee…

Ik hoop dat je deze eerste editie van Lekker! leuk vond! Elke maand verzamel ik de lekkerste dingen, van kleine eetnieuwtjes tot een top ontbijtje thuis of een diner buiten de deur. Ik heb nu al zin om de volgende te schrijven – en ik heb trek…

Wat was jouw lekkerste maaltje van afgelopen maand?

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.