Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Lekker! – oktober

Zoals elke maand was ook oktober een lekker maandje waarin ik heerlijke dingen heb gegeten. Ik deel de lekkerste hapjes en drankjes van afgelopen maand met je.

Leestijd

We waren een weekje op Kreta (je kan hier, hier en hier de fotoverslagen lezen) en onze drie favoriete gerechten waren zeker weten tzatziki (een bijgerecht gemaakt van yoghurt, knoflook, olijfolie en komkommer), Griekse salade (heel simpel tomaat, olijven, komkommer, olijfolie, feta en vaak wat tijm) en moussaka (een ovengerecht van aubergine, aardappel, gehakt, bechamelsaus en kaas). We hebben dit dan ook zóveel gegeten!

Ook op Kreta: élke dag dit toetjesbuffet. Dit ziet er toch waanzinnig uit? Nu waren de meeste dingen gewoon een soort mousse-achtige toetjes, helemaal niet zo speciaal of heel lekker, maar het ziet er zó zoet en smakelijk uit!

Deze maand ging ik twee keer aan de sushi! Een keer thuis op de bank en een keer met Emmy bij Blue Sakura. Wij bestellen ook altijd bij Blue Sakura, ik vind dat de lekkerste sushi van Zwolle. Er zijn nu zóveel sushirestaurants dat je soms niet meer weet wat je kiezen moet! Maar Blue Sakura is echt altijd heel erg goed. Mijn favoriete sushi is die met een gefrituurde garnaal erin…

Met Aukje en Judith ging ik een avondje eten en drinken bij In Den Hoofdwacht, een heel goed restaurant op de Melkmarkt in Zwolle. We bestellen allemaal verschillende gerechtjes en delen dit. Alles op de kaart is €9. We eten dus lekker veel verschillende dingen en proeven veel verschillende wijnen! Oh wat fantastisch, zo’n avond.

Dit maken we regelmatig: heel veel groenten en lekkere worstjes in de oven. Het is naar dit recept.

Wat voor rode wijn het ook was: dit is gewoon fantastisch. Lezen in bed met wijn.

Ik ben dól op PX en ik ken niemand die het niet lekker vindt. Pedro Ximénez is een versterkte wijn waarvan de druiven een paar weken in de zon liggen te drogen. Het resultaat is een wijn die enórm zoet is en smaakt naar dadels, vijgen, rozijnen, chocola… Fantastisch lekker en gaat heel goed bij een chocoladedessert of bij blauwschimmelkazen.

Lunchen bij het Parkpaviljoen met een broodje pastrami. Het broodje is zoek, haha… Echt goed met die truffelmayo.

Bij mijn schoonouders maakten Willem en ik weer de pompoen nacho’s en die vielen goed in de smaak. De combinatie van die knapperige tortilla chips met de zachte zoete pompoen, de zoute kaas en de frisse creme fraiche is gewoon hemels.

We aten bij De Vlindertuin in Zuidlaren (lees er iets meer over in mijn weekoverzicht) en ik word hier dus echt gelukkig van. Zo’n kaasplank! Allemaal kleine stukjes kaas, maar dan zoveel verschillende soorten! Och. Veeg me maar op, als dit voor me neer wordt gezet.

Het was weer een verrukkelijke maand als het op eten aankomt. Maar dat is het eigenlijk altijd wel bij mij he, haha… Ik merk dat ik uit gewoonte en enthousiasme ook vaak de eetfoto’s in mijn weekoverzichten deel, ik zal proberen wat minder dubbelop te delen, dat is leuker!

Bedankt voor het lezen, ik voorspel dat november ook weer een topmaand gaat worden qua eten… En och, ik kijk nu al uit naar de Lekker! van december met al die kerstdiners… Hmmm!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.