Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete ‘junkfood’

De term ‘junkfood’ vind ik altijd wel héél negatief en ik gebruik het zelf ook nooit, maar het is toch wel lekkerder duidelijk en het is voor iedereen duidelijk waar het over gaat. Vet en ‘ongezond’ eten van vaak grote fastfoodketens. Naast al mijn favoriete vegetarische gerechten en salades deel ik vandaag ook mijn favoriete junkfood met je.

Leestijd

PATAT

Met stip op nummer één, iets waar ik nog geen seconde over na hoef te denken: patat. Of het nu uit onze eigen AirFryer komt, van de McDonalds, de Febo, de plaatselijke snackbar of van de Burger King: ik ben dól op patat. Sowieso houd ik erg van alles wat met aardappels te maken heeft, van chips tot gratin, maar patat staat echt bovenaan. Patat is heilig.

Uiteraard heb ik wel mijn voorkeuren. Het allerliefst heb ik handgesneden, homemade patat met de schil er nog om. In Zwolle haal ik de lekkerste patat ooit bij het Eethuys in Assendorp en het Swolsch Friethuys in de stad. Het is fantastisch krokant van buiten, zacht van binnen, met de perfecte crunch, altijd net iets te zout, maar dat hoort gewoon bij patat. En dan met oorlog met ui, dus met mayonaise, pindasaus en fijngesnipperde uitjes.

En daarbij: altijd een kroket. Och, kroketten.

Shake Shack

Hallloooo Shake Shack, wanneer komen jullie naar Nederland? Jaren geleden maakte ik in New York voor het eerst kennis met deze fastfoodketen en sindsdien kan ik bijna nergens anders meer aan denken. Shake Shack vind ik persoonlijk de beste fastfoodketen die er is. Alles wat ze maken is gewoon te lekker. Ja, het is vet, het is zout, de broodjes zijn licht zoet, met hun milkshakes kan je een winkelruit ingooien, maar alles. Is. Lekker. Vooral hun combinatie van de zachtboete briochebroodjes met het sappige (lees: van het vet druipende) rundvlees en de smeltende cheddar, mét die crinkle fries… Zal ik anders zelf een franchise Shake Shack beginnen?

Pizza

Je kan me voor alles in dit rijtje wakker maken, maar pizza is altijd goed. Pizza is wat mij betreft een van de weinige fastfood items die de dag erna stiekem nog lekkerder is. Pizza is koud voor lunch echt top en dat zou ik met een Big Mac persoonlijk niet uitproberen.

Waar de pizza vandaan komt, is de vraag. Als het van een authentieke Italiaan komt, is het wat mij betreft geen junkfood of fastfood meer. Als ik moet kiezen tussen alle pizza fastfoodketens, dan ga ik voor New York Pizza. Dat komt doordat ze jaren geleden een speciale bodem hadden, De ‘Rustica’ bodem, die heel krokant en vol van smaak was, en dan bestelden we die altijd met geitenkaas en tomaat. En rucola. Helaas is die bodem er niet meer, maar we bestellen nog wel altijd bij NYP. En dat is niet omdat ze me betaalden voor een campagne afgelopen jaar. 😉

Mijn favoriet is een eenvoudige soort. Het liefst Margherita, of iets met extra mozzarella, zoiets. Ik ben niet zo van de pizza’s met én kaas én vlees én groenten én nog een soort kaas én bacon én vis et cetera. Doe mij maar een eenvoudige pizza. En het dan niet helemaal op kunnen en morgen nog twee slices hebben voor lunch.

McDonald's

Volgens mij heb je verschillende kampen. Mensen die altijd voor McDonald’s gaan, mensen die altijd voor Burger King gaan en mensen die altijd voor Kentucky Fried Chicken gaan. Ik ben dus kamp McDonald’s. Niet dat ik de rest niet lust, maar als ik kan kiezen, worden het de grote gouden bogen. Misschien heeft het te maken met waar je als kind heen ging. De keren dat ik met mijn ouders en broer naar de Mac ging, weet ik nog zó goed. Mama heeft me verteld dat ik een keer als klein meisje van een jaar of drie een beker milkshake in mijn laarsjes gooide. Maar dat is een ander verhaal.

Niet dat we elke week naar de gouden bogen gaan, ik denk dat het een keer in de twee maanden voorkomt. Mijn standaard bestelling: een Big Mac-menu met Cola Light (ja, dat dan weer wel) en fritessaus. Het allerliefst heb ik er een milkshake banaan bij, maar dan wordt het zó zwaar dat ik twee dagen later nog vol zit, dus ja, dan moet je keuzes maken.

Lahmacun

Beledig ik mensen als ik Lahmacun (Turkse pizza) tot fastfood reken? Is het echt fastfood? Anyway, ik vind het heerlijk. Die zachte bodem, het smaakvolle vlees, de frisse salade…

Taco Mundo

Nog niet zo heel lang zit er een Taco Mundo in Zwolle en ik vind het te gek. Tot nu toe heb ik hun soft shell taco’s (‘street taco’s’) en hun bowls geprobeerd en het is altijd zo goed. Wat ik er zo top aan vind is dat alles zo lekker vers en fris smaakt, ik denk dat dat komt doordat ze ook echt verse ingrediënten gebruiken, maar ook door de guacamole, de zure room, het partje limoen… Het smaakt allemaal kraakvers en het is gewoon altijd top. Mijn favoriet is nu de bowl, die gevuld is met wilde rijst, bonen, maïs, vlees of kip (het kan ook vegetarisch), kaas, Nacho’s, guacamole en ik bestel er zelf dan nog zure room bij. Het lepelt zo lekker weg en het smaakt zo fijn hartig en fris tegelijk, en hmm ik ga wel even bestellen.

Wat is jouw favoriete fastfood?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.