Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn wijnblog Cynthiaenwijn.nl

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik hier op Cynthia.nl  wat minder over wijn zou gaan bloggen. Niet omdat ik het niet meer leuk vind en er minder over wil delen. Integendeel! Het is omdat ik vanaf vandaag een wijnblog heb: Cynthiaenwijn.nl.

Leestijd

‘Hoogachtend, de Nieuwe Wijnexpert der Lage Landen, Ik Weet Alles, Cynthia Schultz’.

Ik merkte dat ik meer over wijn wilde delen. Dat ik wel een complete blog zou kunnen vullen met mijn passie over wijn. Niet dat ik nu de illusie heb dat ik ineens de nieuwe Nederlandse wijnexpert ben – begrijp me niet verkeerd. Want dat ben ik niet. Ik ben nog volop aan het leren, ik weet nog maar een fractie. Maar betekent dat dat je omdat je nog niet alles weet, niet over een onderwerp kan bloggen of instaprammen? Toen ik begin vorige zomer mijn wijn instagramaccount @cynthiaenwijn startte, twijfelde ik héél erg. Want: ik kom nog maar net kijken. Ik weet nog maar heel weinig. Wat moeten de échte wijnmensen wel niet denken?

Maar: moet je dan alles weten om over een onderwerp te kunnen schrijven? Ik bedoel, ik onderteken mijn berichten niet met ‘Hoogachtend, de Nieuwe Wijnexpert der Lage Landen, Ik Weet Alles, Cynthia Schultz’. Als je pas mag delen als je alles weet, wordt de wereld dan niet een hele saaie plek? Als ik dit had gedacht over beauty, dan had ik nooit een van de grootste beautyblogs van Nederland gerund en dan had Cynthia.nl niet bestaan. Ik ben toen ook gewoon begonnen met mijn liefde voor beauty delen.

Nu deel ik mijn liefde voor wijn. Als newbie in het vak, maar wel als ontzettend enthousiaste newbie die niets liever wil dan een heleboel informatie en kennis opzuigen en een beetje van deze kennis vermenigvuldigen.


Blog over wijn

Op Cynthiaenwijn.nl blog ik over wijn. Punt. Wijn in de breedste zin van het woord. Van een proefnotitie van een fantastische wijn die ik dronk, tot een verhaal over een wijnhuis, een verslag van een wijnreis of een technisch verhaal over wijnmaken. Alles kan. Misschien een keer per week, misschien wel vijf keer per week. Ik zie het wel: ik wilde gewoon een plek waar ik mijn wijnenthousiasme kan delen en daar kan dat.

Voor Cynthia.nl betekent dat dat wijn zeker nog voorbij komt in mijn weekoverzichten en andere persoonlijke artikelen (zoals de boekenblogs). De echte pure wijnartikelen zullen op Cynthiaenwijn.nl verschijnen. Misschien komt er soms nog iets over wijn online, misschien verwijs ik soms door, ik moet ook gewoon even kijken hoe het uitpakt allemaal.

Maar Cynthia, wat is precies je doel?

Met mijn nieuwe blog heb ik twee doelen. Enerzijds wil ik gewoon een plek waar ik al mijn wijngebeuren kwijt kan. Blogs, informatie over proeverijen en lessen die ik mondjesmaat geef, een wijnagenda. Een soort platform waar al mijn wijnactiviteiten samenkomen.

Aan de andere kant heb ik als missie wijn leuk te maken. Wijn kan zo moeilijk en ingewikkeld zijn, er wordt ook gewoon vaak moeilijk en ingewikkeld over gedaan. Zo serieus. Dat kan, wijn is ook best ingewikkeld en serieus, maar dat hóeft niet. Wijn is vooral ontzettend lekker, bijzonder en léuk. Dat wil ik overbrengen. Het is een te gek onderwerp waar zoveel over te leren en te beleven valt, zonder dat we daar snobby over hoeven te doen.

En, wat betekent dat voor Cynthia.nl?

Nou, dat hier dus niet meer échte wijnartikelen verschijnen. Ik zal soms (of regelmatig, even kijken hoe het werkt) wel een blogpost van Cynthiaenwijn.nl hier vermelden zodat je kan doorklikken naar de website. En je zal wijn nog zeker voorbij zien komen in mijn weekoverzichten en zo, want het is nu eenmaal onderdeel van mijn leven.

Verder blijft Cynthia.nl gewoon zoals het nu is. Bedankt voor het lezen, en bedankt voor je steun.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.