Het is een bewerkelijk proces en eerlijk is eerlijk, er kan van alles misgaan. Maar! Bij mij is er in het proces al vaak iets misgegaan en het resultaat was altijd echt lekker. Ik heb gescheurde broden gehad en ook hele platte broden, en ze smaakten alsnog prima. Naarmate ik meer broden bakte leerde ik beter wat er wel en niet goed werkte en ook wat ik fout deed. Niet dat ik nu perfecte broden bak, maar ze zien er meestal goed uit en ze smaken fantastisch.
Ik snijd mijn brood meestal direct op de dag van het bakken in dunne plakken, en wat ik niet dezelfde dag of de dag erna eet, vries ik in.
Ik maak zelf nu meestal broden met 50/50 wit en volkoren meel, omdat ik vind dat je dan de perfecte combinatie hebt van luchtigheid en een mooi gerezen brood én de smaak en gezondheidsvoordelen van volkoren. Hoe meer volkoren meel ik gebruik, hoe lastiger het is om een mooi ‘hoog’ en luchtig brood te krijgen. Maar laat je zeker niet afschrikken, volkoren zuurdesem is ontzettend lekker.

