
Het recept
Je gebruikt ten eerste een blender om alles klein te maken en te mengen. Onderstaande gooi je erin, en een heerlijke pistachepesto is het resultaat.
-
75 g gepelde, gezouten pistachenoten – je kan ook ongezouten gebruiken en later zout toevoegen.
-
1 teen knoflook (of een lepeltje geperste knoflook uit een potje 🙂 )
-
25 g Parmezaanse kaas (geraspt, ik koop dit kant en klaar)
-
1 flinke hand verse basilicumblaadjes
-
60 ml extra vierge olijfolie (meer of minder naar smaak)
-
1 tl citroensap
-
Zout & versgemalen peper naar smaak
Gerechten
Toast

De pesto is heel erg lekker om te combineren met een broodgerecht. Denk aan mozzarella of een hammetje met wat frisse tomaat en/of wat rucola.
Pasta

Je kan veel varianten van pasta maken met deze pesto maar mijn favoriet is heel simpel. Met cherry tomaatjes die je in balsamico legt en even in de oven doet. Je kan het nog afmaken met wat pijnboompitjes of wat pistachenootjes voor een lekkere bite. Met wat kookroom maak je het wat romiger!
Salades

Rucola of veldsla vind ik er zelf lekker bij passen, en dan vooral met een grote bol burrata en soms wat parmaham. Gegrilde perzik smaakt er ook echt heel lekker bij!
Borrelplank

Uiteraard kan hij ook lekker bij de borrelplank!
Zalm met een korstje

Je kan er een korstje van maken op een stukje zalm, en deze grillen of in de oven leggen. Heerlijk! Je kan hem hierbij ook wat groffer laten eventueel.