Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Recept: Super krokante aardappels uit de oven

Bijgerecht
10
min. bereiden
50
min. totale tijd

Bijna niks is lekkerder dan goede krokante aardappeltjes uit de oven. Lekkere mayonaise erbij, top. Nu heb ik een fantastisch recept, of eigenlijk trucje, voor je om je aardappels uit de oven súper krokant en daardoor nog lekkerder te krijgen.


Ingrediënten
2 personen
  • 450 gram krieltjes, in de schil
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf (grof zee)zout

Bereiding

Tip: Als je de aardappels overdag al eventjes kookt, kost het je op de avond zelf niet zoveel tijd.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, snijd ze in helften (en grote in kwarten) en kook ze zo’n tien minuten. Giet af.

  2. Stort de aardappeltjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en plet ze. Dit kan je met je vinger doen, als de aardappels nog heet zijn kan het prima met een lepel of de onderkant van een zware pan. Het hoeft geen puree te worden, maar de aardappeltjes mogen wel goed kapot gaan. Het gaat makkelijker als je ze met de schil naar boven legt.

  3. Doe er wat olijfolie en zout over en schuif ze de oven in. Ongeveer 20 tot 30 minuten moet genoeg zijn om ze mooi goudbruin te laten kleuren. Je kan ze eventueel nog wat opleuken met rozemarijn of een bol knoflook.

  4. Done. Serveer direct. Kan simpel bij een AVG, maar ook hartstikke lekker bij bijvoorbeeld een stoofpot of salade.

Leestijd

Goudbruin en krokant, hemels.

Het is supersimpel, kost wel even wat tijd, maar dat los je al op door ’s middags of de avond vooraf de krieltjes al even te koken. Ze hoeven dan alleen nog even in de oven. Ik heb deze methode al vaker gezien bij Jamie Oliver en ik zag het laatste ook in het kookboek ‘We Love Groente’ van Janneke Vreugdenhil. Dikke aanrader!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.