Met kokos en kardemom
Super gemakkelijk zelf gezond mango ijs maken
snack / toetje
Een heerlijk recept wat snel klaar is, waar je mee kan variëren en wat geen gekke toevoegingen bevat. Dit ijs kun je dan ook erg goed maken als je lactose vrij en/of glutenvrij en/of vegan eet. Ik laat het je zien!
Bereiding
Tip: Je kan zelf variëren hoe je wil. Als je niet van kokos houdt kun je ook kiezen voor amandelmelk, dat past ook goed!
-
Dit recept is super simpel.
Ik maak het in een simpel bakblik waar ik ook wel eens brownies in maak. Deze bekleed ik wel even met bakpapier.
Wat je ook kunt doen, is ijsvormpjes gebruiken waardoor je handijsjes krijgt.
-
Alles; mango, bananen, kokosmelk (de Alpro achtige varianten bedoel ik dan, geen kokosmelk waar je curry mee maakt, hoewel dat misschien ook wel lekker is), kardemom, wat kokossnippers (gebruik het meeste voor eroverheen) en het sap van de citroen of sinaasappel doe je in een blender of keukenmachine.
De toevoeging van kardemom maakt het een beetje Indiaas-geïnspireerd.
-
Dit giet je in het bakblik en dat laat je in de vriezer opstijven.
Ik vind het wel lekker als het niet zo heel hard is, dus je kan het al vrij snel eten.
Als het al lang in de vriezer staat, moet je het wel eventjes zacht laten worden voor je het weer kan opscheppen uit de bak.
-
Als je het wilt opdienen kun je een mooie ronde ijslepel gebruiken maar die heb ik niet. Daarom kun je ook gewoon met een lepel wat uit de bak scheppen in je bakje. In je buik hangen ook geen slingers, zei mijn moeder altijd haha!
Lekker om wat kokosrasp hierover heen te strooien.
Als je gek bent op chocolade en fruit combi’s, is het ook nog lekker om hier wat pure chocolade over heen te raspen!
Enjoy 🙂