Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Volkoren pasta met zalm, edamame en cashewnoten

Diner
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Een fijne maaltijd voor mensen die snel last hebben van prikkelbare darmen, het zijn allemaal vrij zachte ingrediënten. Bovendien is het heel voedzaam door o.a. de eiwitten in de bonen, noten en zalm, en uit die zalm haal je ook flink wat goede vetten!


Ingrediënten
2 personen
 • 200 gram Volkoren pasta
 • 20 gram Gerookte zalm
 • 2 handen Ongezouten cashewnoten
 • 1 hand Verse bieslook
 • 1 hand Verse basilicum
 • 1 Citroen (biologisch)
 • 200 gram Edamame / sojabonen(vriezer mag ook)
 • 150 gram Plantaardige spread op basis van cashew naturel (AH, bij de roomkaas)

Bereiding

Tip: Gegrilde groene asperges zou je nog extra toe kunnen voegen als je iets minder pasta wil eten en meer groente.

 1. Ik begin met het koken van de pasta, want de rest is zo gesneden en klaar. Ik gebruik 200 gram ongeveer. De richtlijn is 80 gram per persoon, maar ik merk dat wij meestal wel iets meer dan dat eten. We houden dan soms wat over, maar deze pasta is ook heel lekker koud te eten als lunch!

  Zorg dat je edamame ontdooit is als je deze bevroren hebt gekocht.

 2. Ik zet een pan zonder olie of boter op het vuur, en daar rooster ik de cashewnoten in. Dit duurt wat langer dan pijnboompitjes bijvoorbeeld en hoewel je er wel bij moet blijven en regelmatig moet schudden met de pan, kun je tussendoor ook wel even wat anders doen. Vergeet ze alleen niet!

 3. Ik was tussendoor de citroen heel goed af, en dan rasp ik de schil compleet en deze zet ik even weg. Als ik citroenrasp gebruik, gebruik ik het liefst wel een biologische citroen zodat ik weet dat de schil (niet zo erg) is bespoten.

 4. Ik snijd een handje verse bieslook en een handje verse basilicum en dit gooi ik bij de citroenrasp. Dit mag allemaal even blijven staan tot op het laatst.

 5. Dan snijd ik de gerookte zalm in kleine stukjes, dit hoeft natuurlijk allemaal niet netjes.

 6. Als de pasta nog een paar minuutjes moet dan begin ik met het bakken van de zalm. Ik bedacht dit recept toen ik zwanger was en toen moest dit natuurlijk goed door gebakken worden. Is er niemand zwanger kun je het ook gewoon heel vluchtig doen zodat het nog een beetje rauw is. Je kan overigens ook gewone zalmmoot kopen in plaats van gerookte, maar ik van dat zoute van gerookte zalm wel erg lekker.

  Gebruik hiervoor overigens een koekenpan die groot genoeg is om straks ook nog alle pasta te houden!

 7. Daarbij gooi ik de edamame/sojabonen. Deze kun je zo al eten, dus deze bak ik maar kort mee om ze op te warmen.

 8. Daar roer ik de cashewspread door. Ik probeer met het gebruik van dit soort producten vaak wat dierlijke producten te compenseren. Ik gebruik hier al zalm, en dan wil ik het liefst niet én én én. Bovendien matcht deze natuurlijk heel mooi met de ingrediënten in deze pasta, het geeft gelijk meer smaak dan bijvoorbeeld alleen crème fraîche.

 9. Als de pasta gaar is giet je deze af en dan kun je de pasta zo bij het zalm en sojabonen mengsel gooien. Soms gebruik ik nog iets kookvocht om de cashewspread iets te verdunnen.

 10. Als dit goed door elkaar gemengd is, en alles is warm, dan kun je het vuur uitzetten. Nu meng je de citroenrasp, geroosterde cashewnoten, basilicum en bieslook erdoor. Proef even hoe je het vindt, en voeg eventueel nog wat grof gemalen zout toe. De zalm maakt het al wel zoutig, dus proef wel echt eerst even.

  Kook je voor andere mensen, dan is het ook leuk om wat cashews, bieslook en basilicum te bewaren om dit op het einde nog wat er over heen te strooien. Dat ziet er dan wat smakelijker uit. Als ik alleen voor Luuk en mezelf kook doe ik dat niet, dan gaat het allemaal lekker door elkaar.

  Eetsmakelijk!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)