Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Welke boodschappen ik altijd in huis haal en heb

Cynthia had een tijd terug een artikel over wat voor boodschappen ze standaard bestelde en dat vond ik verrassend interessant. Ik deel daarom vandaag met je welke boodschappen ik áltijd in huis haal en heb!

Leestijd

Als eerste, volkoren brood. Ik kan niet zonder brood en dan kies ik altijd voor volkoren omdat dit naar mijn mening de gezondste optie is, en niet minder lekker dan een andere optie. Ik haal het eigenlijk altijd gewoon bij de supermarkt. In het weekend eten we ook regelmatig een versgebakken brood, dan ga ik voor de Waldkorn mix van Koopmans. Heerlijk zo’n warme verse boterham met gezouten roomboter en hagelslag. Beter wordt het niet toch? In het weekend eten we ook regelmatig afbakbroodjes, lekker met kaas wat dan zo een beetje smelt. Doordeweeks echter altijd volkoren dus, behalve op vrijdag want dan halen we vaak een broodje af haha. Oké vier dagen in de week dus maar merk ik nu zelf haha!

Naast brood heb ik ook altijd beschuiten in huis. Ik vind beschuitjes altijd een heerlijke late-night snack. Nog even zo’n fijne rakker met wat smeerkaas, of gezouten roomboter en hagelslag of babymuisjes, LOVE IT. Hagelslag en gezouten roomboter is dan ook iets wat we standaard in huis hebben.

Dan kaas, wij eten echt heel erg veel kaas. Ik zou dit wel iets willen minderen eigenlijk uit maatschappelijk oogpunt, maar ik beken dat ik dat lastig vind. Ik heb een aantal voedsel intoleranties waar kaas er geen van is en het voegt vaak wel toe wat ik mis gezien ik ook geen vlees in huis haal. Op een boterham bijvoorbeeld heb je ook veel lekkere vegan spreads of vegetarische kopietjes van dingen zoals vega filet americain bijvoorbeeld maar die zijn vaak vrij sterk gekruid waardoor ik het liever mijd. Vlees mijd ik al, en ik wil ook niet altijd zoet op mijn boterham. Dan blijft er toch vaak een vorm van kaas over. In onze koelkast liggen dus meestal een aantal verschillende varianten van kaas. Feta vaak, biologische jonge kaas voor de boterham, mozzarella en ook gorgonzola gebruik ik veel. Geitenkaas heb ik ook standaard in huis, dat gooi ik ook veel door pasta’s, en eet ik ook graag op een boterham of cracker.

Qua fruit heb ik ALTIJD bananen in huis, ik kan er echt niet zonder. Als ontbijt, als snack, door mijn smoothies, pre-workout energie, toppers zijn het. Ik heb ook vaak peren in huis. Ik combineer peer ook heel graag met gorgonzola, bijvoorbeeld op een pizza of door een pasta. Ook mango’s heb ik vaak en als het seizoen het toelaat; nectarines! Nectarine vind ik het aller lekkerste fruit wat er is.

Ik heb ook standaard wel wat bevroren fruit en groentes in de vriezer om door de smoothies te gooien. Denk aan stukjes mango, blokjes pompoen, bevroren spinazie etc.

Dan het volgende item wat ik ook heel graag combineer met gorgonzola én peer: walnoten! Die heb ik ook altijd in huis. Eiwitten en omega 3 is iets wat ik wel actief in de gaten houd en hoog wil houden, en dan zijn walnoten je beste vriend. In dezelfde categorie heb ik ook altijd zonnebloempitten en pompoenpitten in huis, en ook cashewnoten. Van alles probeer ik elke dag een beetje te eten voor de voedingswaardes en het vult lekker als snack.

We eten ook veel kwark! Ook een fijne snack in de avond, een fijn ontbijt en een fijne smoothievuller met veel eiwitten! Het is een goed alternatief ook voor een proteïne shake en het vult lekker. Hier kies ik ook graag voor de biologische varianten om mijn consumptie van dierlijke producten toch iets te compenseren.

Het ongezonde moet er dan ook van komen natuurlijk want na het lezen van bovenstaande zou je bijna kunnen denken dat ik nooit wat snaai. Zeker wel, a lot! We hebben eigenlijk altijd chocola in huis. Meestal een reep van Tony Chocolonely en dan het liefst de donkere melk met toffee en pretzel of de melk chocolade met karamel en zeezout. We snoepen daar dan allebei af en toe een blokje van, meestal na het eten. Ik zorg ook altijd dat ik iets in huis heb voor als er mensen langs komen, bijvoorbeeld wat chocolade rozijnen die ik in een bakje kan mieteren en wat chips. Koekjes heb ik ook vaak wel in huis en dan het liefst stroopwafels, digestives met chocolade of koggetjes. En dan heb ik nog een guilty pleasure in deze categorie; mini smarties. Oh zo heerlijk om dan heel lang te doen over één zo’n klein doosje zo na de lunch met een cappuccino.

Logischerwijs kom ik dan in de categorie koffie, want dat hebben we ook altijd in huis! Filterkoffie voor de french press wat Luuk eigenlijk vooral drinkt, maar ook espresso en cafeïne vrije espresso. Hiermee maak ik dan een cappuccino, dat vind ik zo heerlijk na de lunch om even een andere smaak te krijgen. Ik gebruik dan het liefst barista kokos- of amandelmelk van Alpro om de cappuccino mee te maken. We hebben naast de french press en de espressomachine met stoompijp ook nog een Dolce Gusto voor de luie momenten en visite haha. De caramel latte machiato’s vind ik heer-lijk en voor visite hebben we dus altijd cappuccino cups en lungo cups in huis. Dat gaat wat gemakkelijker dan de frenchpress of de arbeidsintensieve espressomachine. Overigens heb ik ook altijd een hele lading thee in huis, maar ik kan me geen huishouden voorstellen die niet altijd een paar doosjes wel ergens in de kast heeft staan. Op het moment drink ik het liefst kamille.

En tot slot; ik zit nooit zonder wijn eigenlijk. Niet omdat ik zelf zoveel drink, gemiddeld genomen alleen in het weekend en dan verspreid over het hele weekend een keer twee of drie glazen. Er zijn ook genoeg weekenden dat ik helemaal niet drink, maar ik heb het altijd wel in huis en ik vind het mega lekker. Vaak krijg ik en koop ik meer wijn dan dat er op gaat haha. Mijn moeder neemt altijd hele ladingen mee uit Frankrijk, en zelf koop je ook nog wel eens wat of iemand neemt wat mee als attentie. Het stomme is, dat ik lekkere flessen dan ga bewaren en andere wijn erbij ga kopen om te drinken. Dat slaat eigenlijk helemaal nergens op dus ik probeer nu de voorraad eerst eens even op te maken want lekkere, dure en goede wijn is er natuurlijk om te drinken! Elke dag kan een speciale dag zijn toch?!

Hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik standaard in huis heb 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)