Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Face Front Cosmetics
  • online shop
  • swatches
  • Test
Een MissLipgloss artikel

FaceFront Cosmetics

Oh yay, ik heb weer een nieuwe superleuke cosmetica webshop ontdekt! Deze keer ga ik het hebben over FaceFront Cosmetics, een Amerikaanse webshop. Ze verkopen minerale oogschaduws in hele aparte, mooie kleuren. Daarnaast hebben ze ook blushers, bronzers en producten als oogschaduwbasis en setting powders. Good news is dat de producten niet op dieren getest zijn en geschikt zijn voor veganisten. Yay!

De prijzen lijken vrij hoog, maar laten we eens kijken naar wat er in een doosje zit… De oogschaduw is bijvoorbeeld $10, dat is €7,75. En daarvoor krijg je 5 gram product. 5 gram is echt véél, in bijvoorbeeld Bourjois Ombre Stretch zit maar 2,5 gr en in een Pupa oogschaduw 2,2 gram. En daar betaal je meer voor (€10 tot €15)! To be honest vind ik de FaceFront oogschaduws nog veel mooier en aparter ook. De CheekUp blush is trouwens $16 voor 12 gram en de PhotoMatte is is $21 voor 18 gram.

Goed, wat ik heb van FFC:


Zestien kleuren ‘Paint me perfect’. Ze zitten in fijne grote doosjes met een sifter, en de gaatjes in de sifter zijn afgesloten met een plasticje, zodat ‘onderweg’ niet alle oogschaduw in het dekseltje gaat zitten.


Vijf kleuren CheekUP blush en 1 PhotoMatte

Snelle swatches van de Paint me Perfect:


Zonder basis en droog aangebracht. De kleuren zijn in het zelfde patroon aangebracht als hoe ze op de ‘stash’ foto liggen bovenaan! De kleurintensiteit verschilt per oogschaduw, de een heeft super veel kleur, de ander is iets meer sheer.

CheekUp en PhotoMatte:


Zonder basis en droog aangebracht. De bovenste twee blushes kan je helaas niet goed zien, in het echt zijn ze veel duidelijker zichtbaar. De blushes zijn allemaal echt súpermooi, ik weet zeker dat ik vooral de bovenste twee (Rue Rosée en Hip Bone) heel veel ga gebruiken. Ze zitten ook in mooie grote potjes waar je makkelijk met je blush kwast in kan.

Mooie combinaties (met basis):

Little Gremlin, Aqua Marina, Early Spring


Rabid Volcano, Red Hot, Julie’s Revenge, Shock Tart


Little Gremlin, Radio Waves, Ice Melt, Steel My Heart

Overall ben ik echt superblij met mijn FFC spulletjes, alles is zó mooi! De verpakkingen zijn ook heel mooi en handig, dat is echt super. Sommige kleuren geven alleen niet zoveel kleur af, dat is jammer en kan je van te voren ook niet weten. De PhotoMatte bronzer is voor mij helaas te donker, het is jammer dat ze niet meer kleuren van de bronzer hebben. Nu zijn er maar twee, dus een kleur is al gauw te donker.

Mijn favorieten op een rij:

  • Shock Tart (super metallic goud/brons)
  • Little Gremlin (metallic donkerroze)
  • Ice Melt (duochrome! In het ene licht wit, in het andere licht lila)
  • Aqua Marina (een teal-achtige kleur)
  • Early Spring (zelfde kleur als Aqua Marina, maar dan een paar tinten lichter)
  • Julie’s Revenge (oranje metallic)

Verzendkosten zijn niet hoog, voor deze hele bestelling zijn de verzendkosten nog geen 9 dollar. Je kan gewoon betalen met PayPal bij FFC! Verzendtijd is vrij normaal, een week tot twee weken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.