Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 augustus 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • modeflater
Een MissLipgloss artikel

Fashion no-no: Muffin Top

Laat bovenstaande foto eens even op jezelf inwerken. Dit is wat ze in Amerika de Muffin Top noemen: een te strakke broek (of te strak aangetrokken riem) waardoor lovehandles óver de broek komen (vergelijkbaar met een muffin!). Ik zie dit heel erg vaak op straat wanneer ik op een terras zit mensen te kijken en ik snap het niet. Je ziet het zo vaak bij meiden die totaal niet dik zijn maar hierdoor wél dik lijken! Vaak ligt het aan een combinatie van verschillende dingen: 1. Een te strakke broek 2. Een te strak aangetrokken riem 3. Een te kort shirtje.

Zie je de gelijkenis? 😉

Zoals ik al zei: ik snap dit niet. Gewoon niet! Waarom zou je zó’n strakke boek kopen dat je lovehandles (en dus ook je buik) zo uitpuilen? Ik heb zelf ook geen maatje 36 maar je zult mij absoluut nooit betrappen op een Muffin Top. Iedereen weet dat je dikker lijkt als je te strakke kleding draagt. Als je een maatje XS past, betekent het niet dat het je maat is! Ik kan mezelf ook wel in een XS shirtje wurmen en m’n broek op het strakste gaatje doen, maar waarom? Je ziet zelf dat het erg lelijk is en er zijn daarom ook heel veel Amerikaanse anti-Muffin-Top sites (google maar eens op Muffin Top).

Ik roep dan ook iedereen op die nu met rode wangen achter de computer zit en zichzelf herkent in bovenstaande foto om je broekriem wat losser te doen en je kleren een maatje groter te kopen. Echt, dit is niet sexy. Kleding die je past dragen is wél sexy! Je vormen komen dan mooier uit en je huid wordt niet samengeperst tussen verschillende kledingstukken.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.