Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 april 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • autobronzant
  • budget
  • Review
  • self tanner
Een MissLipgloss artikel

Fijne zelfbruiner: Yves Rocher


Zelfbruinen is een geweldige uitvinding. Bruin zonder zon, wanneer jij dat wilt! Nu is een zelfbruiner gebruiken soms best lastig. Veel zelfbruiners zien er uit en voelen als een bodymilk. Dat is soms wat lastig uit te smeren waardoor je vlekken krijgt als je niet goed te tijd neemt om alles goed te verdelen. Ik ging laatst een nieuwe zelfbruiner van Yves Rocher testen, in sprayvorm. Ik verwachtte er niet veel van, ik vind zelfbruiners over het algemeen niet heel veel van elkaar verschillen. Maar dit is echt een uitkomst, het is namelijk zo dun en waterig dat je het heel erg snel kan verdelen waardoor je super egaal bruin wordt! Ik ben enthousiast! Lees verder voor foto’s en meer informatie.

De ‘Autobronzant’ komt in een bruine sprayfles. Mooi, geeft een zomers gevoel en is ook praktisch in gebruik.

Informatie op de achterkant. Sprayen, verdelen en dan drie uur geen contact hebben met water. Biedt geen bescherming tegen de zon.

En de ingrediënten. Tja, zelfbruiner is nooit echt lekker verzorgend voor je huid, maar daar gebruik ik het ook niet voor. Ik gebruik zelfbruiner om bruin te worden, en de dag er na gebruik ik dan wel een lekkere bodybutter voor een zachte en gevoede huid.

Wat ik zo ontzettend fijn vind aan deze zelfbruiner is dat ‘ie waterig is. Het is echt letterlijk zo dun als water. Je sprayt het op je lichaam en dan moet je het snel verdelen met je handen (gewoon even met je handen over je benen gaan en elk plekje meepakken) en dan is het al ingetrokken. Het effect is natuurlijk, na een keer gebruiken heb ik al een gezond kleurtje.

Het effect:

Even om te vergelijken, even twee stills uit een video. Op de foto en in de video heb ik het één keer gebruikt (die ochtend). Normaal gesproken heb ik dezelfde huidskleur als Nikkie naast me.


Ik heb gewoon een gezonde, lichte tan die er natuurlijk uitziet. Een keer gebruiken geeft al vrij veel effect, zoals je ziet! Ik ben heel tevreden over de Yves Rocher zelfbruiner. Hij is echt heel anders dan anderen qua gebruik, op een prettige manier! Ik krijg er snel een gezond kleurtje van en het stinkt niet zo erg als andere zelfbruiners. Jeweetwel, dat geurtje dat zich na een paar uur ontwikkelt… De geur van de zelfbruiner zelf is fris, maar niet echt aanwezig. Aanrader dus, deze zelfbruiner! Hij kost trouwens €12,90, maar in de shop €6,90.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.