Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • fototijd
  • HEMA
  • peter pauper press
Een MissLipgloss artikel

Fototijd: schrijfboekjes

Schrijfboekjes. Ik houd ervan. En dan vooral mooie, die wat meer geld kosten, met een mooie afwerking, print. Met mooi, dik papier. Die mooi open blijven liggen als je ze opendoet. Met vakjes voor foto’s en liefdesbrieven. Of gewoon notities. Boekjes vol verhalen, maar ook boekjes met gewone aantekeningen. Van colleges. Of wat ik op een dag gegeten heb.

Op het moment heb ik vier ‘mooie’ schrijfboekjes. Ik heb ook heel veel A5 schrijfblokjes. Van de Action. Die zijn niet mooi, die zijn voor interviews en dat soort dingen. Mijn lelijke schriftjes, zijn dat. Daar schrijf ik slordig in, kras ik in. In mijn ‘mooie’ boekjes schrijf ik netjes.

Mijn favoriete boekje is mijn nieuwste, van Peter Pauper Press. PPP heeft prachtige ‘journals’. Ze zijn altijd rond de vijftien euro, maar dat heb ik er voor over. Ze zijn zo mooi!

Er zit zelfs een schattig vakje in. Voor liefdesbrieven (als ik die ooit krijg). Dit is mijn nieuwe dagboek. Mijn ‘journal’. Ik schrijf vaak, gewoon, over dingen die me dwarszitten, maar juist ook als ik heel gelukkig ben. Ook noteer ik quotes in mijn dagboek. Uit boeken, liedjes, maar ook dingen die mensen op straat zeggen. Mijn eerste quotes in mijn nieuwe PPP ‘journal’ komen uit ‘En je ziet nog eens wat’ van Renske de Greef.

Dit zijn mijn vier boekjes.

Mijn HEMA opschrijfboekje. Hij is roze en schattig, en €1,95. Als dagboekje vind ik hem te vervelend. Het papier is te dun, en het boekje nogal stug. Maar ik gebruik hem echt als notitieboekje.

Dit zijn aantekeningen van een college taalbeheersing. Dat schrijf ik er in. Maar ook overzichtjes van wat ik op een dag eet, voor Weight Watchers. En treintijden, als ik ergens heen ga.

Het bovenste boekje is mijn bijna volle ‘oude’ dagboekje. Ik begon er in in augustus dit jaar, en nu is ‘ie vol. Er zijn nog vier pagina’s. Maar ik ben nu begonnen in mijn PPP journal. Dus dat dagboek is ‘afgesloten’. Het blauwe boekje er onder is ook van Peter Pauper Press, en daarin schrijf ik veel dingen die met journalistiek te maken hebben. Bijvoorbeeld waardevolle tips die ik krijg, en dat soort dingen. Ervaringen waar ik van geleerd heb.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.