Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • frizz ease
  • haarproduct
  • John Frieda
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Frizz Ease Straightening Potion review

Ik fohn mijn haar altijd na het wassen en het gebeurt me regelmatig dat ik daarna dan nog de stijltang moet pakken om mijn lok helemaal stijl te maken. Ik was dus heel erg benieuwd naar de John Frieda Frizz Ease Straigthening Potion: een spray die je gebruikt voor het fohnen om je haar goed stijl en pluisvrij te maken.

Inventieve föhn-spray maakt het haar glad, gaat pluis tegen en houdt het haar steil, zonder het te verzwaren. Creëert met gemak een perfect steile en glanzende haarstyle, ontwikkeld met Inner Smoothing TechnologyTM wat het haar glad maakt, beschadigingen veroorzaakt door hitte-styling herstelt en het haar beschermt van binnenuit. Maakt het haar beter handelbaar en controleert pluis; voor zichtbaar gladder en stralender haar. Laat pluizig haar veranderen in zijdezacht, steil en glad haar. Beschermt je haar tegen de hitte van je haardroger of andere hitte-stylers, zoals een steiltang. 
Het resultaat: Makkelijk beheersbaar steil haar, zonder pluis.

Je sprayt het op je handdoekdroge haar en fohnt het dan met een borstel mooi stijl. Er zit al een hittebescherming in, dus je hoeft niet ook nog een serum te gebruiken, maar kan natuurlijk wel. Ik deed het stiekem wel, omdat ik het gewoon prettig vind om een serum te gebruiken als ik m’n haar fohn.

Het eerst wat me opviel was de enorme alcohol lucht… Er staat dan ook op de achterkant: avoid fire and smoking during use until hair is fully dried. Nu staat dat op veel sprays, maar in combinatie met die alcoholgeur vond ik het niet zo relaxed. Alcohol werkt uitdrogend, namelijk! En de alcohol staat ook nog op de tweede plek in de ingredientenlijst, na ‘aqua’. Dat betekent dat er vrij veel alcohol in zit: als ‘ie op de laatste plek had gestaan van de lijst, had er maar een heel klein beetje ingezeten. Groot minpunt, vind ik. Ik zie meteen al taferelen waarin mijn fohn in de fik vliegt, mét mijn haar. Natuurlijk gebeurt dat nooit, maar stel!

Goed, over naar de werking van het product. Hij werkt wel stijlmakend, mijn haar is mooier stijl na het gebruiken van dit product. Maar het maakt het helaas niet echt frizz vrij, daar heb ik écht nog een serum en stylingproducten voor nodig. Mijn haar is gauw pluizig omdat ik het meerdere keren heb laten blonderen, maar de Frizz Ease producten van John Frieda moeten zo’n probleem juist oplossen.

Ik vind dit product dus ‘mwah’. Duur is ‘ie niet, €8,99 voor een fles van 200 ml. Maar ik zou toch eerder voor het Frizz Ease serum gaan, waar binnenkort een review van komt.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.