Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • garnier
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Garnier BB Cream review

Ik heb nog nooit zo vaak de vraag gehad of ik iets wilde reviewen! Een tijdje geleden had ik het gezegd, maar ik stelde het elke keer uit omdat ik het geen fijn product vond… Maar jouw wens is meestal mijn bevel, dus… Komtie!

In dit artikel leg ik je precies uit wat de BB Cream van Garnier inhoudt. BB Cream is eigenlijk een soort foundation, maar die héél erg goed is voor je huid (zie dit artikel voor alle basic info over BB Cream). Het is geen getinte moisturizer, want dat is gewoon een dagcrème met een kleurtje. Nee, een BB Cream is een verzorging met de dekking en kleur van een foundation. Overgewaaid uit Azië, en nu in de drogist te koop. Geweldig! Maar: te mooi om waar te zijn. Jep.

 

Wat Garnier belooft:

 • egaliseert de teint
 • laat de huid direct stralen
 • hydrateert de huid 24 uur
 • corrigeert fijne lijntjes en oneffenheden (roodheid)
 • beschermt tegen uv-straling (SPF15)

 

De verpakking is mooi. Handig. Praktisch, hygiënisch! Niks op aan te merken. De reclamecampagne er om heen vind ik ook leuk. Vrolijk, fris, ik word er blij van! Maar helaas word ik niet blij van het product zelf.

Want: dit is geen BB Cream. Punt. Dit is een hele simpele getinte moisturizer die ze marketen als een BB Cream. Hij dekt niet, je ziet de kleur niet eens op je huid, hij glimt enorm waardoor je huid er vreselijk vet uit ziet (het is geen ‘healthy glow’), en hij doet gewoon niks. Het is gewoon een crème. Dat is het. Ik zal het je laten zien:


Op deze foto draag ik niks.

Hier draag ik BB Cream. GLANS-OMG

 

Hier heb ik een beetje poeder opgedaan om de glans weg te halen. Maar het doet niks. Het dekt niet. Het haalt m’n oneffenheden niet weg, al maakt hij mijn teint wel íets egaler als je het zo van dichtbij bekijkt. Maar als je van een afstandje kijkt zoals hier valt het hele effect weer weg:

 

En op deze foto zie je niet eens aan welke kant überhaupt wat product zit. Aan de rechterkant dus, maar je ziet gewoon niks! Wat een ontzettende tegenvaller! Ik had gehoopt dat dit dé Europese BB Cream zou worden die geweldig zou werken, maar nee. Het is een slechte getinte moisturizer (want: bij normale getinte moisturizers is er meer dekking). Verder hydrateert het wel oké, en beschermt het wel tegen UV-straling (er zit SPF in). Het corrigeert geen fijne lijntjes, oneffenheden en al helemaal geen roodheid. Ik vind het gewoon heel hinderlijk dat het niet dekt, en zo ontzettend glimt.

 

Het doosje heb ik trouwens niet meer maar er zit ook vrij veel alcohol in de BB Cream. Verder viel me niks op aan de ingrediëntenlijst. Wel zat er parfum in, dus in combinatie met de alcohol niet echt geschikt voor meiden met een gevoelige of zeer droge huid.

Tja… Ik vind dit gewoon een slecht product. Als gewone moisturizer is ‘ie best oké, maar het is alles behalve een BB Cream. Ik wilde hier geen review over schrijven omdat ik er zo negatief over ben, maar omdat jullie er zo veel naar vroegen: here it is 🙂

 

Pluspunten

 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij de Etos)
 • Praktische verpakking
 • Hydrateert de huid

Minpunten

 • Het is geen BB cream
 • Prijs (€13,99 voor een tube van 50ml, duur voor een product dat niet werkt)
 • Je ziet het product niet eens op je huid, het is volledig transparant
 • Het glimt enorm
 • Het verdoezelt geen oneffenheden of roodheid

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een gewone moisturizer
Skippen als… je op zoek bent naar een BB Cream die dekt.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.