Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beweging
  • couch to 5K
  • gezondheid
  • hardlopen
Een MissLipgloss artikel

Hardlopen


Sporten is goed voor je. Dat heeft geen onderbouwing nodig. Jarenlang sportte ik niet. Ik had wel lichaamsbeweging – ik pak regelmatig de fiets en wandel veel als ik ergens heen moet. Maar écht sporten… Nee. Waarom niet? Geen zin, geen tijd. Geen geld over voor een sportschoolabonnement. Geen behoefte aan een teamsport.

Toch besloot ik anderhalve week terug te beginnen met hardlopen. Geloof me. Ik haat hardlopen. Altijd gehaat. Ik zag op de middelbare school enorm op tegen de veldloop en de shuttle run test. Vreselijk vond ik het, het waren de zwarte dagen uit mijn middelbare school carriere. Ik liep altijd ergens achteraan, en kon het gewoon niet. Ik had geen conditie. Ik schaamde me er voor. Maar ik deed er niks aan. Geen zin in, geen tijd voor.

Maar goed, ik besloot er eventjes terug gewoon voor te gaan. Mede natuurlijk omdat ik bezig ben met afvallen. Beweging kan nooit kwaad en je hoort mensen altijd zeggen dat het ‘zo lekker voelt’. Ik begon met Podcast Couch to 5K. Zoek in iTunes bij Podcasts op ‘couch to 5k’ en je kan hem gratis downloaden. Met dit programma leer je in negen weken vijf kilometer aan een stuk doorrennen. En je kan doorgaan tot maar liefst 25 kilometer. Dan ben je wel een paar maandjes zoet, maar een doel hebben in het leven is nooit verkeerd. Ik dacht: “Waarom niet?” Als het echt voelt alsof ik doodga, kan ik altijd nog stoppen. Zo erg kan het niet zijn.

Ik kan het iedereen aanraden. Ook al haat je hardlopen nog zo. Probeer het gewoon. Het enige wat je nodig hebt zijn hardloopschoenen en sportkleding. En als je in het donker loopt een hesje met reflecterende strepen. En natuurlijk een iPod. Nog best veel, eigenlijk, maar goed. Het voelt echt heerlijk, en ik vind het nog leuk om te doen ook! Het geeft een enorme kick als je een week ‘gehaald’ hebt, als je de hele run hebt uitgelopen. Je krijgt meer energie en je merkt dat je conditie beter wordt en je lichaam strakker.

Zelf doe ik het zo’n drie tot vier keer per week, als ik zin heb doe ik het vaker. Het kost maar een half uurtje tijd, en geloof me, iedereen heeft een half uurtje tijd. Ik ben altijd enorm druk, maar dat halfuurtje is er altijd. Elke dag zijn er wel dertig minuten waarin je even kan gaan hardlopen. Geloof me, het voelt heerlijk! Probeer het gewoon.

En om dan nog een beetje MissLipgloss-achtig te doen: mijn hardloopoutfit.


De broek is van Adidas (ik heb hem al vier jaar en ik pas hem weer!), het vestje van H&M, het shirtje van WE en de schoenen van Nike.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.