Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Hartzwakte

Caro is bijna afgestudeerd als cardiologe en wordt assistente van de vermaarde hartchirurg Paul Van Linde, niet de makkelijkste om mee samen te werken. De moed zinkt haar af en toe in de schoenen wanneer hij weer eens onredelijk tegen haar uitvalt. Haar vaste vriend Alain is een verzorgde, knappe kerel die dol is op chique etentjes, golf en bridge. En Caro’s moeder heeft haar vriend graag. Maar is Alain wel echt de man die bij haar past? Ze heeft een duidelijk zwak voor Jan, een verpleger die ‘echt’ is en haar helemaal aanvoelt. Wanneer ze uiteindelijk kiest voor Jan, heeft dit zulke dramatische implicaties dat Caro’s wereld en hart er helemaal door overhoop raken…Van Ria Maes had ik nog nooit een boek gelezen, dus ik was benieuwd! Pluspunt is dat het niet vertaald is vanuit het Engels. Het is altijd fijner lezen in de oorspronkelijke taal. In de eerste pagina merkte ik dat Ria Maes een Belg is, no offence hoor, ik heb niks tegen Belgen! Ik vond alleen de Belgische uitdrukkingen soms een beetje irritant, deels ook omdat ik ze niet begreep. Bepaalde dingen worden in het Vlaams gewoon anders uitgedrukt. Wel leuk voor Belgische meiden, dus, dit boek!
Het verhaal vind ik echt super. Wanneer je begint in het boek is het vrij voorspelbaar, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer je gaat zitten raden. Je weet dus niet voor wie ze kiest en hoe dat allemaal gaat aflopen. Daarnaast heeft ze ook nog eens problemen met haar ouders en haar beste vriendin Fran, wat voor nogal wat stress zorgt.
Het is een vrij dun boek (164 pagina’s), dunner dan ik gewend ben van The House Of Books, maar wel des te makkelijker om mee te nemen in je tas! Heb hem zelf in 2 dagen uitgelezen, het is een lekker, leuk en meeslepend verhaal.

Hartzwakte
Ria Maes
ISBN 9789044322378
Uitgeverij The House Of Books
Koop nu bij Cosmox voor €13,90: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.