Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 oktober 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • oogschaduw
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Kleur makeup bij kleur ogen

De meest gestelde vraag is ‘Ik heb die en die kleur ogen. Welke kleur oogschaduw past daar het beste bij?’. En daarom ga ik maar eens precies uitleggen hoe dat in elkaar zit. Het is heel makkelijk!

Zoals veel mensen wel weten bestaat er een zogenaamde kleurencirkel. Hierin staan alle kleuren en de kleuren die tegenover elkaar staan, zijn complementaire kleuren. Complementaire kleuren versterken elkaar. Mensen die veel schilderen/tekenen weten bijvoorbeeld dat je groen gebruikt als je bij iets roods een schaduw wil maken. Of blauw bij oranje.

Die versterking werkt natuurlijk ook bij jouw ogen in combinatie met makeup. Ik heb op een rijtje gezet welke soorten kleuren het beste bij elke oogkleur passen. Als ik zeg ‘paars’, bedoel ik lila, maar ook donkerpaars. Alle ‘hues’ dus!

  • Groene ogen: paars, roze, rood
  • Grijze ogen: grijs, bruin en koele kleuren
  • Blauwe ogen: oranje, goud, koper en bronskleuren
  • Bruine ogen: bruin, brons, groen


Je kan natuurlijk wel experimenteren (lees: houd je niet perfect aan de kleurencirkel-tips), maar deze kleuren staan het beste bij de verschillende kleuren ogen. Ik heb zelf bruine ogen, en de kleuren die voor mij perfect zijn gebruik ik ook echt het meest! Vooral groen. Ik ben dól op groen.

Klopt het een beetje bij jou?

Bron foto

Bron informatie


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.