Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • klorane
 • oogmake-upremover
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Klorane Lotion review

Vandaag weer een review van een product dat ik heb aangeschaft op aanraden van mijn visagiedocente. Het gaat om Klorane, een oogmake-upreiniger voor gevoelige ogen. Bij de opleiding wordt het niet gebruikt als oogreiniger, maar om touch ups te doen wanneer er is uitgeschoten met bijvoorbeeld eyeliner, mascara of oogschaduw. We dippen dan een wattenstaafje in Klorane, en zo krijg je het heel makkelijk weg. Werkt ook heel erg goed om lipstickfoutjes te corrigeren. Ik besloot een flesje Klorane aan te schaffen (voor €7,95 bij Etos) en te reviewen voor de site.

Zo ziet het flesje er uit. Klorane is in Nederland alleen bij Etos te koop, voor €7,95. Niet heel goedkoop voor een oogreiniger (‘Hij moet wel goed zijn, dan!,’ dacht ik). Er is ook een versie voor waterproof make-up maar ik kocht de gewone. Het flesje is simpel, een beetje saai en doet wat klinisch aan.

De lotion bestaat uit water, korenbloem, peg-12 is een silicoon, sodium chloride is een zout, acid blue is een kleurstof om de lotion blauwig te maken, cocamidopropyl betaine is een ontsmettend (antiseptisch) model, dat wordt veel gebruikt in reinigers. Phenethyl alcohol geeft een rozengeurtje aan het product en zorgt ook dat het langer houdbaar is. Polyaminopropyl biguanide desinfecteert en is ook een conserveermiddel. Triethanolamine is een oplosmiddel, emulgator. Het zorgt ook voor een lekkere geur.

Voor touch ups werkt dit product super, dat wist ik al doordat ik hem in de les wel eens leende van klasgenoten. Thuis gebruik ik hem ook als oogmake-up remover want ik vind hem echt super fijn! Je hebt maar een paar drupjes nodig op een wattenschijfje en ik haal er in een paar vegen mijn complete oogmake-up mee weg. En ik heb heel wat op: oogschaduwbasis, meerdere lagen oogschaduw, vloeibare eyeliner en lekker veel mascara. Klorane haalt het zonder enige moeite weg en is ook nog eens superzuinig.

€7,95 is wel vrij prijzig maar ik vind Klorane het geld zeker waard, het werkt heel erg goed, is niet irriterend (juist heel zacht voor je ogen) en haalt mijn oogmake-up er helemaal af, en supersnel. Voor touch ups gebruik ik hem natuurlijk ook nog steeds.

Pluspunten
 • Heel zacht voor de ogen, prikt niet en is pH neutraal
 • Zuinig in gebruik
 • Haalt heel snel en makkelijk, zonder boenen, mijn (vele!) oogmake-up er af
 • Heel handig om make-up even bij te werken als je uitschiet met je mascara of eyeliner
 • Verkrijgbaarheid (bij alle Etos filialen)
 • Praktisch flesje

Minpunten

 • Prijs: €7,95

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een geweldige oogmake-up remover die heel mild is en zuinig werkt

Skippen als… je €7,95 te duur vindt voor een oogreiniger

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.