Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 november 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • opbergen
Een MissLipgloss artikel

Kwasten opbergen

Ik heb zelf een hele collectie kwasten. Ooit kocht ik een set via eBay, maar koop ook af en toe losse kwasten erbij. Elke kwast heeft z’n eigenschappen en elke kwast gebruik je weer voor iets anders. Ik kan ze in ieder geval niet genoeg hebben 🙂 Bij mijn set kreeg ik een opberg-etui, maar die is niet praktisch. Hij is handig voor wanneer je je kwasten meeneemt (bijvoorbeeld op vakantie), maar wanneer je ze elke dag thuis gebruikt is zo’n etui super onhandig. Waarom? Omdat je hem elke keer open moet klappen en omdat er dus ál je kwasten inzitten. Inmiddels passen mijn kwasten ook niet meer in die etui. En dus ga ik jullie vertellen hoe je je kwasten zo kan opbergen dat je ze makkelijk kan gebruiken!


 • Wat ik zelf doe: ik zet de kwasten die ik elke dag gebruik in een pennenbakje. Hoe simpel kan het zijn! Ik heb een pennenbakje met 2 vakken, in het ene vak doe ik de oogschaduwkwasten e.d., en in het andere vak de poederkwasten.

  Pennenbakjes, Ikea, €4,95

  Pennenbakje, Ikea, €0,30
 • Een kwasten-heuptas! Ideaal! Doe hier de kwasten in die je het meest gebruikt, hang hem om en poederen maar! Vooral superhandig wanneer je echt veel in de weer bent met kwasten, bijvoorbeeld als visagist. Is trouwens van Sephora, $42.
 • Een superleuke zelfgemaakte opberger! EnKore doet het voor:

 • Kijk eens bij bijvoorbeeld de Ikea naar opbergers voor in de keuken. Bestekbakjes, afdruiprekjes, kruidenrekjes… Perfect voor jouw kwasten! Bijvoorbeeld:

  Bestekbak, €14,95

  Trommels! Deksel eraf, kwasten erin, klaar! €2,99

  In de badkamer aan de muur! €14,95

  Ook aan de muur! €4,99

De oplossing voor je kwasten is dus de Ikea 🙂 Er zijn heel veel leuke dingen om je kwasten in op te bergen, bijvoorbeeld dat bestekbakje hierboven voor aan de muur. Je vindt hem op de keukenafdeling van de Ikea! Hoe leuk is dat om daar je meest gebruikte kwasten in te doen? Je kan ook gewoon een leuk gekleurd, groot glas gebruiken. Zolang het maar makkelijk is!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.