Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

5 redenen waarom ik graag boeken luister

Het duurde best lang voordat ik op de luisterboektrein stapte. Lang dacht ik dat het niks voor mij was, maar sinds een tijdje ben ik echt hooked en luister ik regelmatig naar boeken. Vandaag deel ik mijn 5 redenen met je waarom ik zo graag luisterboeken luister – en ik geef je mijn link waarmee je 30 dagen GRATIS Storytel kan gebruiken.

Leestijd

1. Het zet mijn gedachten op pauze

Als ik ga wandelen of sporten, gaat mijn hoofd soms alle kanten op. Dan denk ik aan dingen die ik nog moet doen, aan alles wat er die dag nog op me staat te wachten, of ik ga in een soort brainstorm-modus over dingen in mijn bedrijf. En soms loop ik me zorgen te maken om dingen. Dat is heus niet altijd erg en soms is de beste manier om het maar even te laten gaan, en soms doe ik een meditatie, maar meestal…

…werkt een luisterboek het beste. Als ik een boek aan het luisteren ben, kan ik niet aan andere dingen denken. Ik focus me op het verhaal en ga er helemaal in mee. Heerlijk om mijn gedachten even op pauze te zetten en iets positiefs te doen: genieten van een boek. Voor mij is dit naast meditatie de beste manier om mijn monkey mind even te temmen.

2. Het zorgt voor ontspannend moment terwijl ik met iets bezig ben

Ik luister graag boeken als ik met iets bezig ben. Ik zit praktisch nooit stil op de bank om te luisteren, ik ben meestal iets aan het doen. Autorijden. Sporten. Wandelen. Huishoudelijke klusjes. Opruimen. In de tuin werken.

Het maakt ‘klusjes’ die ik toch al doe een stuk aangenamer, sterker nog, die momenten worden ineens ontspannende momenten. Helemaal fijn als het dan als een ‘pauze’ voelt in mijn dag.

3. Zo kan ik meer lezen

Ik houd gewoon heel erg van lezen en dat doe ik vooral met een fysiek boek (of e-reader) op de bank of in bed. Maar met een luisterboek kan ik gewoon nog méér lezen zonder dat ik er stil voor hoef te zitten met een boek op schoot. Love it.

4. Geen energie of zin om te lezen? Luisteren is makkelijker

Soms dan ‘lukt’ het me gewoon niet om te focussen op tekst op papier. Je kent dat misschien wel, dat je geen ‘lees-energie’ hebt maar wel ’tv-kijk-energie’. Ik denk dat het is omdat lezen gewoon wat meer focus kost dan kijken of luisteren? Bij mij werkt het in ieder geval soms wel zo. Als ik dan toch graag wil lezen, zet ik gewoon een luisterboek op.

5. Ontzettend veel keuze in je telefoon

Ook niet onbelangrijk: de keuze is echt enorm. In de Storytel app staan meer dan 300.000 boeken, hallo. Er is dus altijd wel iets wat ik wil luisteren en ik hoef er niks voor mee te nemen. Geen boeken in mijn tas, zelfs geen e-reader. Ik heb alleen mijn oordopjes of koptelefoon nodig. En internet ook niet eens, want ik kan boeken in de app downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn. Gewoon vet handig.

Via mijn link krijg je 30 dagen Storytel GRATIS. Een dikke tip om uit te proberen, ik ben er zelf erg blij mee. En je kan opzeggen wanneer je wilt, je zit nergens aan vast.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg als je je aanmeldt via de link. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.