Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Online cursus ‘Alleen maar Geweldig’

Zie jij anderen dingen solo ondernemen, en wil jij dat ook, maar dúrf je het nog niet echt? Wil je zelfstandiger worden, vaker alleen op avontuur gaan, maar vind je de stap zetten te spannend? Als je dingen alleen durft te doen, en kan doen, dan hoef je nooit te wachten tot iemand met je meegaat. Dan kan je alles doen wat je wilt. In de online cursus ‘Alleen maar geweldig’ ga ik je stap voor stap helpen bij vaker dingen met jezelf doen.

Leestijd

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst in mijn eentje op een tripje ging. Ik was een paar dagen alleen in Parijs, na een werktripje. Jemig, wat voelde ik me ongemakkelijk. Ik had het idee dat iedereen me aankeek, ik voelde me heel ‘raar’ in een stad vol stelletjes en mensen die dingen samen deden en ik vond het ook spannend of ik wel de juiste trein pakte toen ik terugging naar Nederland. En toch smaakte die eerste keer alleen in Parijs naar meer. Sindsdien ben ik steeds vaker alleen op pad gegaan, zowel ’thuis’ als verder weg.

Als je me nog niet zo lang volgt: ik reis meerdere keren per jaar alleen, of het nou een weekend weg is in Nederland of een wat verdere reis met het vliegtuig. Ik onderneem veel in m’n eentje, in binnen- en buitenland. Een kop koffie op een terras, alleen naar de bioscoop of echt een solo vakantie. Het blijft soms best even spannend, en ik ben altijd weer zó blij dat ik het toch doe. 

Klik hier om meteen toegang te krijgen tot de ‘Alleen maar geweldig’ online cursus voor €34,99.

Solo is mijn middle name. Aangenaam, Cynthia Solo Schultz. Ik vind het héérlijk om tijd alleen door te brengen. In m’n up ergens een kop koffie drinken. Alleen door een nieuwe stad slenteren. Uren wandelen. Sporten. Solo een weekendje weg of met mezelf op vakantie. Ik geniet er zó van.
Als ik alleen ben, is het alsof ik mezelf beter hoor. Alsof ik meer kan genieten. Alsof ik mezelf beter begrijp en veel beter in het moment aanwezig kan zijn. Als ik alleen ben, ben ik creatiever, voel ik me zelfstandig en sterk, en het belangrijkste: heb ik het gewoon ontzettend naar mijn zin. Als ik iets leuks wil doen, hoef ik niet te wachten tot er iemand met me meegaat. Ik ga gewoon lekker alleen!

Dingen alleen kunnen doen voelt voor mij als een superpower. Als iets wat een waanzinnige aanvulling is op mijn leven waarin ik ook tijd doorbreng met anderen (want ik ben heus niet altijd alleen). Het maakt me écht gelukkiger. Omdat ik al jaren zoveel vragen krijg over dingen alleen doen heb ik de online cursus ‘Alleen maar geweldig’ voor je ontwikkeld. Omdat ik jou dit ook gun en omdat je die (eerste) stapjes solo heus niet hélemaal alleen hoeft te zetten.

Misschien herken je dit wel...

 • Je wilt wel graag iets alleen doen, maar je dúrft het gewoon niet echt.
 • Je bent bang voor de reacties van mensen dichtbij je, en je hebt daar ook wel wat schuldgevoelens bij.
 • Je bent bang dat mensen naar je kijken en op je letten als jij solo op pad gaat.
 • Je zou meer van je eigen gezelschap willen genieten, maar het voelt zo oncomfortabel.
 • Je bent bang voor alles wat er mis kan gaan als je alleen dingen gaat doen.
 • Je bent bang dat je je alleen of eenzaam zal voelen zodra je solo op pad gaat.
 • Je bent onzeker of je het wel alleen kán.
 • Je bent een beetje zenuwachtig voor het onbekende, zeker in je eentje.
 • Je wil echt graag solo op pad, maar je weet ook gewoon niet zo goed waar je moet beginnen en hoe.
 • Je gaat steeds maar geen dingen alleen doen, omdat je teveel overdenkt over alle punten hierboven.

Vaker alleen zijn, en in je eentje dingen ondernemen, kan ervoor zorgen dat je zelfstandiger, creatiever en zelfverzekerder wordt. En daarnaast is het gewoon méga fijn!

Ik weet hoe spannend (en ja, soms freaking eng) kan zijn om alleen op pad te gaan. Of het nu is dat je voor het eerst met jezelf een kop koffie ergens gaat drinken, of dat je voor de allereerste keer alleen in een vliegtuig stapt – die kriebels in je buik en dat gevoel van ‘wááárom wilde ik dit eigenlijk?!’ ken ik maar al te goed. Het ís ook spannend, en gedachtes als ‘wat zal iedereen van me denken’ kunnen snel in je opkomen. Toen ik voor het eerst alleen op Schiphol zat, dacht ik de hele tijd dat mensen me vast sneu zouden vinden. En toen ik voor het eerst ergens alleen een kop koffie zat te drinken, had ik het gevoel dat iedereen me aankeek.

En de wereld is toch wel aardig ingericht op ‘samen’. Dus je bent al snel een beetje afwijkend als jij dingen alleen gaat ondernemen. En misschien voelt het dan ‘zielig’ als je in je eentje uit eten gaat, of als je voor de tweede keer bij de ober moet benadrukken dat je écht alleen bent. Súper logisch dus, dat het eng is. Wat nou als ik het vliegtuig mis en dan zelf alles moet regelen? Wat nou als mijn tas wordt gestolen en ik dit zelf moet gaan fiksen? Wat nou als ik me alleen voel? Wat nou als ik het niet naar mijn zin heb?

En precies daarom heb ik deze cursus gemaakt. Om te erkennen dat het eng is, om dat ook te onderzoeken (waar ben ik dan eigenlijk echt bang voor?), hoe ga je om met moeilijke momenten als je alleen bent? Ik deel de momenten met je die bij mij lastig waren en wat ik op dat moment deed. We gaan er concreet voor zorgen dat je een stappenplannetje hebt zodat je heel klein kan beginnen. Ook help ik je je goed voor te bereiden op bijvoorbeeld een solo reis, maar ook op een kleinere activiteit in je eentje, zoals alleen naar de bioscoop gaan.

Je kan eindelijk altijd toffe dingen ondernemen zonder dat je hoeft te wachten op iemand die met je meegaat.

Wat zou het toch geweldig zijn als je het gaat dóen. Uit die comfort zone, met jezelf, solo op pad gaan. Of het nu is dat je echt voor het eerst alleen in een restaurant gaat zitten of dat je gaat backpacken door Thailand – elk solo avontuur is er eentje en elk solo avontuur kan geweldig zijn (en je hartstikke veel leren).

In de 'Alleen maar geweldig' online cursus...

Je krijgt direct toegang tot de online cursus en je kan het op je eigen tempo volgen, je houdt toegang zolang de cursus bestaat. Geen haast, dus! Er is meer dan 70 minuten aan videomateriaal, met opdrachten en een online community.

 • neem ik je stap voor stap bij de hand. In 16 praktische stappen zorgen we ervoor dat jij exact weet wat je moet doen om je eerste solo uitje te ondernemen.
 • ontdek je waar jij ‘bang’ voor bent als het op dingen alleen doen aankomt en zorgen we ervoor dat we die angst kunnen doorbreken.
 • ontdek je welke obstakels er daadwerkelijk zijn en hoe je daaromheen (of overheen) kan, zodat je niet in onnodige onvoorziene problemen gaat komen.
 • vertel ik je hoe je je goed kan voorbereiden op solo activiteiten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
 • ga ik je enthousiast maken over dingen alleen doen en je een liefdevolle schop onder je kont geven om het ook te gaan DOEN!
 • hebben we het natuurlijk ook over ongemak en veiligheid.
 • deel ik met je wat ik doe als ik me eenzaam of verdrietig voel als ik alleen ben, want dat overkomt mij ook nog regelmatig.
 • krijg je snel meer zelfvertrouwen rondom dingen alleen doen, omdat je echt in actie komt en solo op pad gaat.
 • navigeren we ook je schuldgevoelens naar en eventueel gedoe met naasten.
 • geef ik je mégaveel inspiratie voor solo activiteiten (lijstjes met bijna 100 ideeën).
 • krijg je toegang tot de ‘Alleen maar geweldig’ community waar je andere solo enthousiastelingen kan ontmoeten. Hier mag je altijd je vragen stellen, wins delen en vertellen over jouw solo belevingen.

Je houdt altijd toegang tot de cursus, dus je kan hem helemaal op jouw tempo volgen.

Klik hier om je toegang te regelen.
Dan zie ik je daar, solo avonturier (yes you are)!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.