Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Bon parfumeur geurkaarsen en parfum

Ik mocht onlangs een parfum en twee geurkaarsen van Bon Parfumeur uitzoeken. Ik kende het merk nog niet maar zag gelijk wat geuren die me enorm aanspraken. Ik heb ze getest en vandaag vertel ik je er alles over!

Leestijd

Bon Parfumeur kende ik zelf nog niet, terwijl het wel gewoon bij veel winkels wordt verkocht waaronder Lookfantastic, Sissyboy en de Bijenkorf. My fault dus!

Het is geen onbetaalbaar merk. Parfums zijn altijd prijzig zoals je weet, maar een fles van 100 milliliter van dit merk kost je rond de €80 euro en een flesje van 30ml ongeveer €39,95. Ik zeg ongeveer omdat ik zie dat de prijzen iets verschillen per webshop. Ook zijn er nog flesjes van 15ml te krijgen als je iets eerst uit wil proberen. Dit zijn hele gangbare prijzen (eerder aan de voordeligere kant) als je het vergelijkt met de gemiddelde parfumerie prijzen, terwijl ik het merk toch ook wel iets meer een niche uitstraling vind hebben.

De geurkaarsen zijn wel iets duurder, maar eigenlijk ook niet bizar hoog geprijsd als je het afzet tegen andere merken met een goede kwaliteit. Dat laatste is dan wel even belangrijk. Bij Bon Parfumeur betaal je rond de €39 euro voor een kaars, maar koop je een set van twee dan zit je op hun eigen website rond de €60 euro.

Het merk Bon Parfumeur komt uit Frankrijk en wordt ook geheel in Frankrijk geproduceerd. Van sticker tot dop tot inhoud en flacon. De kleur van de parfums kan soms verschillen omdat de ingrediënten voor 97% natuurlijk zijn. Ze gebruiken geen ingrediënten om de kleur aan te passen dus en eigenlijk vermijden ze alle ‘controversiële’ dingen die genoemd kunnen worden rondom parfums zoals BHA, palm olie, phenoxyethanol of lyral onder andere.

Ze zijn bezig met het maken van hervulbare flacons waardoor ze een stap kunnen zetten in duurzaamheid. De flesjes zijn in ieder geval van recyclebaar glas en de verpakkingen van gecertificeerd karton. Kleine dingen maar ze doen er toch toe. Wat ik ook wel leuk vind aan het merk is dat ze zich sociaal opstellen. Elk personeelslid is ook gelijk aandeelhouder en de geuren zijn allemaal genderneutraal/uniseks.

Laten we naar de producten zelf kijken!

Ik heb het parfum 001 uitgezocht. De geurnoten spraken me DIRECT aan toen ik ze las. Dit vind ik ook niet snel, zo’n combinatie van heerlijkheden (wat ik heerlijk vind althans) in een parfum. Oranjebloesem wordt wel vaak gebruikt maar heeft lang niet altijd zo’n groot aandeel en de combinatie met juist bergamot en musk maken het voor mij de perfecte mix tussen fris, diep en poederig. Elegant, maar bold. 

Het leuke is ook dat je parfums kan combineren bij Bon Parfumeur. Deze 001 laat zich bijvoorbeeld goed combineren met 901 of 601. Ik zal onder de nummers/namen even een link plaatsen naar de website. Zo kun je hem wat kruidiger maken bijvoorbeeld, meer afstemmen naar je mood.

De geurpiramide van 001:
-> Bergamot, limoen, mandarijn en rozemarijn.
-> Neroli, jasmijn en lavendel.
-> Oranjebloesem en muskus.

Zoals je ziet komt het geen wat ik zo lekker vind (mandarijn, neroli, oranjebloesem) terug in elke laag waardoor het zo goed detecteerbaar is.

Deze geur brengt mij naar een Spaanse vakantiebestemming en doet me in het speciaal denken aan de plek in Malaga waar Luuk mij ten huwelijk vroeg. Een tuin waar je omringd werd door de geur van bloeiende sinaasappelbomen. Magisch. Wellicht dat oranjebloesem daarom voor mij extra speciaal ruikt. Zoals ik net ook al zei, het is een hele elegante maar toch stoere geur door de diepte en kracht van de muskus. Love it.

Ik vind het ook vrij niche ruiken moet ik zeggen. Niet als een parfum van de reguliere merken die je bij de parfumerie koopt. Chiquer, exclusiever, creatiever, minder mainstream. En dat zonder exclusieve prijs, daar teken ik voor.

Dan de kaarsen; ik kreeg de geuren 001 en 004.
De kaarsen zijn ook palmolie vrij en zijn gemaakt van colza wax welke geen chemische substanties in de lucht werkt als het opbrandt. De lont is gemaakt van geweven katoen om zwarte rook te voorkomen. De kaarsen van 180 gram zouden 50 uur moeten kunnen branden. Dit heb ik niet exact getimed en ik ben ook nog niet door de kaarsen heen. Ik merk wel dat ik er lang mee doe in ieder geval!
Voor beide geldt dat het mijn woonkamer echt van voor- tot achterkant opvulde. Ik rook het in de keuken nog en dat is toch zo’n 15 meter verderop. Een super goede geurverspreiding dus!

Ik begin bij 001, lekker op numerieke volgorde haha.

De geurpiramide van deze kaars:
->Sinaasappel, basilicum en vijgenblad.
-> Munt en blauwe eucalyptus.
->Kruidnagel en vanille.

Ook hier dus weer sinaasappel haha. Mocht ik hem zo blind ruiken dan zou ik vooral de basilicum en de munt opnoemen. Maar, er is in mijn neus een soort zoetje wat ik niet gelijk zou kunnen thuisbrengen. Nu weet ik natuurlijk dat er ook vijgenblad, sinaasappel en eucalyptus in zit en ik kan me voorstellen dat dit ondersteunend werkt in wat ik ruik. Vanille zal het zachter maken en kruidnagel dieper. Ik ben niet zo’n goede neus dat ik het zoete zo echt had kunnen definiëren, het ruikt voor mij gewoon echt ultiem. Nou moet ik ook zeggen dat ik nooit echt een vijgenblad tussen mijn vingers heb laten rollen en geroken dus ik zou die geur denk ik ook letterlijk niet persé kunnen definiëren. Toen ik corona had kon ik niks meer ruiken, maar als ik mijn handen door het basilicum plantje liet gaan in de keuken en heel hard opsnoof dan kwam daar toch nog een hintje vanaf. Daar was ik dan zo dankbaar voor haha! Basilicum heb ik altijd lekker gevonden in geuren ook en in dit geval is het een soort ultieme frisheid en roept het een idyllisch beeld op. Echt een geur voor zonnige dagen eigenlijk ook.

004. Een kaars met een veel diepere geur, eentje die me onder een dekentje wil laten kruipen met thee. Eentje voor een dag om binnen te blijven. Heb je wel eens een echt kwalitatief goede, losse, zwarte thee zo geroken in het zakje? Dat ruikt écht lekker en dat gevoel neemt deze kaars mee.

De geurpiramide van oo4:
-> Gerookte zwarte thee en rabarber
-> Bijvoet en hennep
-> Berkenschors

Het is grappig want als ik hem blind zou ruiken zou ik hem in eerste instantie bestempelen als bijna mannelijk. Rokerig. Maar als ik beter ruik en nog eens ruik dan komt het ineens tot me dat het zwarte thee is wat ik ruik en dan beleef ik hem ineens anders. Ik beleef hem nu ook zacht. Niet dat mannen niet zacht kunnen zijn maar in je hoofd zitten nou eenmaal die hokjes van associatie. Ik ruik nog eens en ik ruik iets zoets en aards en een onverwachte frisheid. Een soort sprookjesbos, haha. Maar wauw! Echt een hele bijzondere geur met veel lagen van associatie en interpretatie. Ik ben wederom echt gek op deze kaars.

Het baart me zorgen want ik wil nu elk parfum proberen en elke kaars haha.
De slogan van het bedrijf is ‘one mood, one fragrance’ en dat snap ik wel. Je kan echt heel goed deze geuren kiezen op basis van je stemming en behoefte. Ze prikkelen echt.

Het is duidelijk; Bon Parfumeur heeft er een (late) fan bij!

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)