Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Emmy’s vijf onmisbare keukenitems

Je wilt je keuken niet te vol hebben staan, maar je wil ook voor elke gelegenheid een handigheid. Zo ben ik althans. Dat aanrecht moet leeg, maar ik wil ook comfort. Voor deze items maak ik ruimte, dan wel OP het aanrecht, dan wel in een keukenkastje.

Leestijd

Dit artikel is natuurlijk complete onzin. Je kan prima leven zonder deze keukenapparatuur. Maar, zo lang het kan haha, houd ik deze vijf producten toch écht in mijn keuken. Ze maken mijn leven oprecht makkelijker, beter, fijner. Ik ben benieuwd of het voor jou dezelfde producten zijn, of dat jij hele andere dingen uit zou kiezen…

Onze kleine espressomachine. Ik ben gek op een goede cappuccino en die bereik je niet met cups of pads. Je kan met de hand opschuimen maar dan vind ik het schuim vaak te dik. Deze espressomachine die wij hebben van DeLonghi doet het heel erg goed en is een mega betaalbare in zijn soort. We hebben hem al een aantal jaren dus ik durf niet te zeggen wat er nu het beste is van dit merk. Ik zou niet snel echt een professionele willen omdat dat gewoon heel veel onderhoud vergt. Deze is echt heel gemakkelijk te onderhouden.
Deze van Nespresso schijnt ook erg fijn te zijn en als je werkt met Nespressocups hoef je niet zelf je espresso af te wegen. Zo heb je altijd een goede hoeveelheid en verhouding, daar is ook wat voor te zeggen.
Anyhow, een espressomachine, daar wil ik écht niet meer zonder!

Onze heetwaterkraan. Kokend bijna. We hebben er eentje van het merk Selsiuz, een relatief betaalbaar merk als je een gouden kokendwaterkraan wil. Misschien raak ik ooit uitgekeken op het goud, maar voor nu vind ik dat echt heel erg mooi. Ik had van te voren ook niet in kunnen schatten hoeveel ik dit zou gebruiken. Niet alleen voor thee, maar ook voor gelijk kokend water in een pan. Om snijplanken af te spoelen en vrijwel te desinfecteren door het hete water, om kopjes voor te verwarmen en ga zo maar door. We gebruiken hem echt de hele dag door, en ik zou ook echt nu niet meer kiezen voor een keuken zonder deze optie.

Deze badboy doet het al heel erg lang, ik denk al zo’n 6 jaar. Ik verbaas me er over eigenlijk haha, want we gebruiken deze echt dagelijks. En vaak nog wel meer dan eens per dag. We gebruiken hem voor smoothies, voor eiwitshakes, om dingen in fijn te malen waar je normaal een staafmixer pakt zoals pesto’s, om nootjes in fijn te hakken en ga zo maar door. Dit kleine apparaat zorgt ervoor dat ik geen keukenmachine nodig heb. Althans, misschien weet ik niet wat ik mis haha?
Een blender doet natuurlijk hetzelfde werk en kun je een stuk goedkoper vinden. Deze bijvoorbeeld. 

Een broodrooster. Voor sommigen iets wat ze nooit gebruiken, voor mij ONMISBAAR. Ik ben GEK op geroosterd brood. Ik wil gewoon soms iets warms. Iets knapperigs. En wat is er nou beter dan een geroosterde bruine boterham met semi smeltende jong belegen kaas. Ik weet het niet hoor, maar dat is gewoon goud.
Ik geef toe, onze broodrooster ziet er niet meer fraai uit. Hij woont ook in het keukenkastje daardoor want hier wil ik niet tegenaan kijken. Het wordt wel tijd voor een nieuwe. Deze misschien? 

Ook weer zo’n beauty, haha not. Ik heb geen fancy keukenmachine maar ik doe alles gewoon met een handmixer. Werkt prima voor de baksels die ik maak, die niet zo vooruitstrevend zijn haha. Dit koop ik nooit echt duur en chique, maar voordelig. Misschien als ik eens een hele dure haal dat ik echt verschil merk, maar zo lang het zo lukt vind ik dat niet echt een prio.

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)