Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favoriete sportkleding zomer 2022

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn favoriete sportkleding met je deelde. Inmiddels is daar ook wel weer wat nieuws aan toegevoegd, dus vandaag deel ik de workout setjes met je die ik het allerliefst draag, die squat- en zweetproof zijn en vooral heel erg lekker zitten.

Leestijd

Leggings: Lululemon & Deblon

Ik heb heel wat sportleggings uitgeprobeerd de laatste jaren en de aller-, aller-, allerfijnste vind ik de Lululemon Wunder Under High Rise Tights 25″. Ze zitten lekker hoog, heel comfortabel, schijnen niet door en blijven mooi na 100 keer wassen. Ze zijn wat hoger geprijsd, rond de €100, en ze zijn het geld dubbel en dwars waard. Waar ik goedkopere leggings al snel weg moest doen vanwege kapotte naden of elastiek, draag ik deze letterlijk jarenlang. De enige reden dat ik twee leggings weg heb gedaan is omdat ze me niet meer pasten.

Ik draag van de Wunder Under tights maat 6. Terwijl ik dit schrijf en opzoek, ontdek ik dat de Wunder Under tights niet meer gemaakt worden en zijn vervangen door de ‘Wunder Train’ tights. Mocht je ze ook willen bestellen, dan weet je dat.

De panterlegging is van het Nederlandse merk Deblon. Fantastische legging die van lekker stevig materiaal gemaakt is. Dat is fijn, maar ook een nadeel, omdat het aan de warme kant is. Deze draag ik dus wat meer in de winter of als ik een rustige training doe zoals yoga. Ik draag deze legging in maat L.

Over leggings: ik heb de laatste jaren veel uitgeprobeerd, ook goedkopere merken, en ik merk gewoon dat het me steeds niet bevalt. Of het elastiek in de taille zit veel te strak, of de stof ademt niet waardoor ik me rot zweet, of de pasvorm is niet goed waardoor de stof niet lekker aansluit, of het zit niet lekker, of het zakt af, of de legging is na een paar keer wassen al lelijk of vervormd… Ik heb nog geen goedkopere sportleggings gevonden die écht top zitten en mooi blijven. Ik blijf voor nu dus lekker bij Lululemon. Ook omdat het uiteindelijk goedkoper is: met zo’n legging doe ik letterlijk jaren terwijl ik leggings van goedkopere merken soms al na twee maanden kon weggooien. Zo zonde.

Shorts & tops

Ik draag sinds deze zomer voor het eerst een korte broek tijdens het trainen, deze paarse is van Armedangels. Het is de AJAALA short en die draag ik in maat M. Superfijn broekje die niet doorschijnt. Ik ga bij Lululemon ook nog wat korte broekjes bestellen van hetzelfde type als waar ik de lange leggings van heb, want ik vind het toch wel erg fijn om in korte broek te trainen.

Qua tops ben ik wat minder kieskeurig, al vind ik de Armedangels MANJAA top heel fijn, die heb ik in paars en zwart. Dat is de losvallende top zonder mouwen. Verder draag ik van alles qua shirts, van Decathlon tot Lululemon. Als ik wat warmers aan wil, draag ik graag een vestje van Myprotein (die lichtgroene), of gewoon een sweater van bijvoorbeeld Carhartt.

Outfits met sportkleding

Als ik later op de dag ga sporten, vind ik het soms handig om ’s ochtends al mijn sportkleding aan te trekken. Dan maak ik er een outfitje van met een jasje of trui, leuke schoenen en een tas. Vaak ga ik na het sporten nog met Kees wandelen en dan doe ik hetzelfde. Sportkleding kan prima onderdeel zijn van een ‘gewone’ outfit, vind ik!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.