Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Films & series voorjaar deel 2

In april updatete ik voor het laatst over films en series, dus het werd wel weer eens tijd! Ik heb weer een aantal top aanraders voor je om te gaan kijken. Bijvoorbeeld Selling Sunset en Parasite… En het is natuurlijk geen voorjaar meer, maar deze series en films keek ik wel allemaal in het voorjaar. Binnenkort ga ik een update doen met films en series van deze zomer!

Leestijd

Parasite

Oh, mijn favoriete film van 2020 so far! Parasite. Het is een Koreaanse film (en de eerste Koreaanse film ooit die bij het filmfestival van Cannes een Gouden Palm won) over een vrij arm gezin. De zoon komt via een vriend aan een ideaal baantje: hij mag bij een heel rijk gezin (de familie Park) thuis de jongste dochter bijles geven. Dan ziet de familie een kans: ze kunnen van deze rijke familie profiteren… Als parasieten sluipen ze het leven van de familie Park in en daarbij wordt er moeiteloos gelogen en bedrogen. Lekker over de top, intens, heftig maar ook héél grappig. Ik heb van elke minuut van deze film genoten en vond vooral het begin tof, waarin in een gestaag tempo het arme gezin het leven van het rijke gezin binnensluipt.

Selling Sunset seizoen 2

Groot Selling Sunset fan hier. In deze reality-serie (van de makers van The Hills) volg je makelaarskantoor The Oppenheim Group in LA. Je ziet de waanzinnig grote, kostbare en luxe huizen die ze verkopen en uiteraard, uiteraard, uiteraard volg je de drama van de vrouwelijke makelaars. Het is drama na drama, gewoon genieten. Maar ook erg leuk om die huizen te zien en hoe die vrouwen er elke keer zo onwijs glamorous uitzien. Op een of andere manier wil ik dit telkens blíjven kijken. Ik volg de vrouwen inmiddels ook allemaal op Instagram en het is echt heerlijk om te zien hoe zij leven en werken met elkaar.

Begin augustus kwam seizoen 3 ook al uit, dus die heb ik natuurlijk inmiddels ook al gekeken – heerlijk.

Dead to me seizoen 2

Vorig jaar keek ik het eerste seizoen van Dead To Me en toen de tweede uitkwam, ging ik hem meteen bingewatchen. In Dead To Me zie je de vriendschap van Judy en Jen. In seizoen 1 ontmoeten ze elkaar in een praatgroep en worden ze vriendinnen – terwijl ze dan nog niet weten dat Judy per ongeluk Jens man heeft doodgereden. In het tweede seizoen komt er een nieuw ziek geheim de hoek om scheuren dat ze samen verborgen moeten houden. Vrij onrealistisch, maar dat maakt helemaal niet uit, het is een leuke verhaallijn en de vriendschap van de twee is op zijn zachtst gezegd ook bijzonder te noemen.

En oh ja, het is grappig. Het is een vrij donkere serie, maar wél met veel humor en daar houd ik van.

Tokidoki

Iets heel anders: Tokidoki van Paulien Cornelisse. In het tweede deel van de serie Tokidoki (wat in het Japans ‘soms’ betekent) gaat ze weer in elke aflevering op zoek naar het verhaal achter een bepaald woord. Bijvoorbeeld ‘Hitori-Bocchi’, wat ‘moederziel alleen’ betekent. Of Genki: ‘levensenergie’. Ik ben gefascineerd door Japan dus daarom vind ik het al interessant om naar te kijken, maar de manier waarop Paulien me meeneemt maakt het allemaal nog veel leuker. Ze is grappig, intelligent, voert gesprekken over onderwerpen die niet iedereen zomaar durft aan te snijden (zeker niet in Japan) en ze is recht voor z’n raap. Hiervan krijg ik nog zoveel meer zin om naar Japan te gaan volgend jaar!

The Bachelorette

Oh, guilty pleasure dit. Net als Selling Sunset, trouwens. In The Bachelorette ging Gaby Blaaser op zoek naar de liefde. In een manor in Zuid-Afrika werden 18 mannen verzameld die allemaal om het hart van Gaby gingen strijden. Als je dit nog gaat kijken zal ik zorgen dat ik geen spoilers deel – maar het is een tikje gênant, een tikje dramatisch, een tikje too much en en ook nog lekker ongemakkelijk hier en daar, maar ook zéker romantisch en… ik had ook wel de indruk dat het hier en daar zéker oprecht was. Het was dan ook extra interessant om de drama op Instagram te volgen na afloop – maar ook daarover zal ik de details je nog besparen voor wanneer je het nog wilt gaan kijken.

Ik zal deze keer niet vier maanden wachten met een nieuwe films & series updates – ik zal binnenkort mijn films en series van deze zomer delen! Dat zijn er best wel wat en er zitten echt pareltjes tussen.

Wat was jouw favoriete serie of film van het voorjaar?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.