Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Films & series zomer 2020 deel 1

Ja, ik had het beloofd: wat sneller dan de vorige keer weer een films & series update. Het was een vrij goede films & series zomer, dus ik heb heel wat aanraders met je te delen. Van Invisible Man tot Yummy Mummies (ja echt).

Leestijd

Invisible Man

Invisible Man keek ik in de bioscoop en dat maakte hem extra freaky – genieten. Cecilia (Elisabeth Moss) verlaat haar gewelddadige man en na een tijdje maakt hij een einde aan zijn leven. Hij laat zijn grote vermogen aan haar na. Alleen Cecilia begint te vermoeden dat hij het in scene heeft gezet, omdat er nogal rare dingen gebeuren in haar leven… Als je de titel van de film, Invisible Man, hoort, kan je wel bedenken wat er dan zo’n beetje in deze film gebeurt. Cecilia probeert te bewijzen dat ze achternagezeten wordt, maar iedereen om haar heen denkt dat ze totaal gek is geworden.

Toffe film. Eng, een aantal schrikmomenten maar vooral heel erg spannend. En ik ben echt fan van Elisabeth Moss.

Yummy Mummies

Door meerdere personen werd Yummy Mummies me aangeraden en tijdens de eerste afleveringen dacht ik echt: really, kijk ik hiernaar? Maar naarmate de afleveringen vorderden ging ik het écht leuk vinden. In deze realityserie volg je in het eerste seizoen 4 ‘mommy’s to be’ (op Jane na die al een zoontje heeft) en in het tweede seizoen zijn ze allemaal bevallen en volg je ze in dat proces. De Australische dames zijn nogal karakters en er ontstaat – uiteraard – drama. Het is gewoon genieten om een kijkje te krijgen in hun extravagante leven en soms gewoon heel hard te lachen om de domme opmerkingen die ze maken. Ik had het niet verwacht, maar ik heb hier echt met plezier naar gekeken.

Good Girls

Good Girls gaat over drie vriendinnen die een supermarkt overvallen omdat ze geld nodig hebben. En je verwacht het niet (…), maar ze vallen hierdoor van het in het ander, omdat blijkt dat in de kluis die ze leegden geld zat van een levensgevaarlijke gang.

Ongeloofwaardig, het ligt er hier en daar echt veel te dik bovenop, maar juist daarom is het ook leuk om naar te kijken. De drie vrouwen Beth, Annie en Ruby zijn echt wanhópig en doen daardoor telkens de domste dingen. Maar soms zijn ze ook verbazingwekkend slim. En grappig, vooral. Ik ben inmiddels aan het einde van seizoen twee en ik geniet er nog steeds van, dus aanrader als je houdt van misdaadcomedy.

Ricky Gervais: Humanity

Ik ben groot Ricky Gervais fan en deze show vind ik fantastisch. Hij spot met beroemdheden (zoals hij ook zo mooi deed tijdens de Golden Globes), haters, het (wel of niet) hebben van kinderen, familie, ouder worden en ander dingen die hem bezighouden. Hij is plat, eerlijk, recht voor z’n raap en soms gewoonweg grof maar ik vind het hilarisch en heerlijk om naar te kijken. Vooral omdat ik het erg veel met hem eens ben. Op de bucketlist: naar een live show van Ricky Gervais!

After Life seizoen 2

We gaan dus nog even door met Gervais, want After Life seizoen 2 kwam uit! In seizoen 1 wilde Tony (Ricky Gervais) zelfmoord plegen omdat het leven niks meer voorstelde na de dood van zijn vrouw. Door zijn hond bleef hij leven en uiteindelijk werd het allemaal langzaamaan weer een beetje de moeite waard. Seizoen 2 is eigenlijk meer van hetzelfde. Zal Ricky zich openstellen voor liefde en vriendschap, zal hij alsnog uit het leven stappen of gaat hij er echt wat van maken? Het blijft een ietwat trieste serie met hier en daar platte grappen, hilarische momenten en ontroerende scenes. Ik kijk er graag naar, al vond ik seizoen 2 wel minder goed dan 1.

The Sinner seizoen 3

Oh hemel, wat was seizoen 3 van The Sinner weer spannend. Het draait in dit seizoen weer om een totaal nieuw verhaal, met als enige constante rechercheur Harry Ambrose. Die onderzoekt een auto-ongeluk. Zijn hoofdverdachte is Jamie Burns, die een goede reputatie heeft als docent op een school en aanstaande vader. Hij blijkt de beste vriend te zijn van de slachtoffer van het auto-ongeluk, Nick Haas.
Mooi aan dit seizoen vind ik weer de grote hoeveelheid vraagtekens die met elke aflevering alleen maar groter wordt. Wat voor invloed heeft en had Nick op Jamie? Waarom zien we ze een graf graven in de tuin van een alleenstaande vrouw? Heeft Jamie Nick vermoord? Het is weer heerlijk verwarrend en intens spannend.

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.