Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe ik mijn zorgverzekering check & aanpas

Iedereen heeft een andere levensstijl. Ook heeft iedereen een zorgverzekering, al ben je er niet elke dag bewust mee bezig. Het is nu het perfecte moment om te checken of jouw zorgverzekering nog wel past bij jouw levensstijl en jouw wensen. Hoe ik dat aanpak, deel ik graag met je.

Leestijd

Mijn levensstijl

Naast dat verzekeringen en polissen wijzigen, wijzigt jouw levensstijl en dus jouw behoeftes misschien ook wel. Zo ging ik zelf het afgelopen jaar ongeveer 8 keer naar een fysiotherapeut omdat ik een aantal klachten had waar ik niet zelf vanaf kwam. Door deze fysiobehandelingen, zowel voor mijn heupen als mijn bekkenbodem, ben ik nu weer helemaal klachtenvrij. Maar ik houd er wel alvast rekening mee dat ik waarschijnlijk volgend jaar ook nog wel een aantal keer naar de fysio zal gaan voor gerelateerde zaken. Toch fijn als dat dan goed verzekerd is.

Het is hartstikke slim om daarom nog eens goed te kijken naar of jouw zorgverzekering nog wel past bij jouw leefstijl en jouw wensen.

Mijn wensen voor 2023

Dit is bij uitstek het moment om na te denken over het nieuwe jaar. Wat heb ik eigenlijk nodig? Wat ben ik van plan? Zowel persoonlijk als zakelijk, op gebied van activiteiten, doelen en dromen en dus óók je zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld volgend jaar een bril of een hoortoestel? Of denk je aan gezinsuitbreiding? Misschien denk je erover om je ogen te laten laseren – dan heb je een aanvullende verzekering nodig. Zo zegt zorgexpert Bas Knopperts: “Er moet sprake zijn van een ‘medische indicatie’ wil je basis zorgverzekering ooglaseren vergoeden. Zo’n medische indicatie krijg je bijvoorbeeld als er een groot verschil zit tussen de afwijking van beide ogen of als je ogen geen contactlenzen kunnen verdragen (intolerantie). Dit komt maar zelden voor.

Zo kijk ik dus vooral naar fysiobehandelingen, maar ook naar mijn tandverzekering omdat ik in 2023 een beugel neem. Dat moet goed op orde zijn voor 2023.

Of: misschien heb je nu juist een (dure) aanvullende verzekering voor dingen die je helemaal niet gebruikt en dus niet nodig hebt. Daar ben ik ook nog even doorheen gelopen, waardoor ik nu een andere verzekering heb.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ik deed via Independer de vergelijking voor mijn zorgverzekering 2023. Dit is supermakkelijk en je kan ook goed vergelijken met je huidige verzekering. Je vult simpelweg je wensen in en wat je belangrijk vind in jouw verzekering. Ik ontdekte dat ik maar liefst €490 per jaar kon besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar! Dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb de verschillende verzekeringen nog even vergeleken en uiteindelijk uitgekomen op een verzekering die op jaarbasis zo’n €250 goedkoper is. Dat is makkelijk besparen! En ik kreeg ook nog een gratis tandongevallen verzekering die €20.000 dekt. Overstappen is heel makkelijk, omdat je zelf niet bij je huidige verzekeraar hoeft op te zeggen.

Dikke tip om dit dus nu nog even te doen! Kan maar zo veel geld schelen én het is toch een fijn idee goed verzekerd te zijn.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.