Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kringloop shoppen met Emmy deel 2

Ik laat je voor de tweede keer zien wat ik zie als ik door een kringloop loop. Ik zie vaak potentie in veel, en misschien inspireert je dat ook wat vaker een gebruikt item te kopen!

Leestijd

Ik schreef al eerder een artikel met tips hoe je het beste een kringloop shopsessie kunt invliegen, en ook schreef ik al eerder een artikel waarbij ik je meenam bij een shopsessie. Hierin deelde ik wat ik zag in een item, de potentie, de mogelijkheden om het te veranderen of gewoon hoe je het goed kan gebruiken. Hier werd vorig zomer heel leuk op gereageerd dus ik heb voor jullie een tweede kringloop shopsessie waarbij ik je meeneem door mijn ogen.

Ik ging wederom naar Het Goed in Hengelo. Een hele fijne kringloop waar de prijzen ook laag zijn. Ik breng hier zelf ook geregeld wat naar toe, om zo het proces van aankopen en weggooien wat te verduurzamen. Ik vind het ook gewoon heel erg leuk om een item in huis te hebben waar al een leven achter zit. Het gevoel dat iets vintage is lijkt een item wel interessanter te maken ofzo!

Ik hoop dat ik je inspireer met mijn kijk op deze items, en wellicht kun je jezelf uitdagen om ook zo eens een rondje te maken en vaker een gebruikt item te kopen!

Ik deel de items op in een aantal categorieën. Meubels, glas en aardewerk, kleding en kids. Ik koop zelf ook een aantal dingetjes en ik laat onderaan zien hoe die staan!

Meubels

Glas en aardewerk

Kleding

Kids

De vondsten van de dag

Dat was het rondje kringloop door mijn ogen. Ik heb niet elk kledingstuk uit het rek gepakt om te bekijken dus ongetwijfeld hangt er nog veel meer. Key is ook wel om er echt tijd voor te nemen. In tien minuten red ik het niet, ik loop er ook echt wel een dik half uur denk ik. Goed kijken, goed met een creatieve en open geest kijken en dus niet alleen naar het item in zijn geheel. Kijk naar de vorm want de kleur kun je vaak nog veranderen. Breek los van je gewoonte om nieuwe glazen of borden altijd bij een winkel te moeten kopen maar kijk eens of je het ook op deze manier kan vinden. Heel voordelig én duurzamer, die twee dingen gaan niet vaak hand in hand dus maak daar gebruik van haha!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)