Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Last-minute vaderdag cadeaus

Zondag is het vaderdag! Reminder! Omdat het artikel met last-minute moederdag cadeaus zo goed gelezen werd en ik er zulke goede reacties op kreeg, natuurlijk óók een blog met last-minute vaderdag cadeaus. Je hebt nog een paar dagen, dus op zich nog wel even de tijd om iets leuks uit te zoeken. Geen inspiratie? Ik wel!

Leestijd

Mijn vaderdagcadeau

Queen – Bohemian Rhapsody The Inside Story

Met moederdag was ik er niet, en met vaderdag ben ik er dit jaar ook niet. Maar ik heb al wel een cadeautje voor mijn vader, hopen dat hij dit niet leest… In Sheffield zag ik in een boekwinkel een heel mooi Queen boek, met allemaal foto’s en verhalen uit de film. Mijn vader is groot Queen fan dus dat boek heb ik toen al voor hem gekocht. Handgeschreven kaartje erbij, en ik instrueer mijn moeder om het zondag aan hem te geven. Zulke cadeaus vind ik leuk: persoonlijk en echt iets wat hij sowieso leuk vindt.

Lekker eten en/of drinken

Ik geef en krijg altijd graag lekker eten en drinken. Een bierpakket, een mooie fles wijn, een kaasplank (inclusief kaas)… Als je een foodie als vader hebt is alles wat met eten te maken heeft natuurlijk helemaal top. En je kan een fles wijn of een pakket met bier ook gewoon online bestellen.

Sportieve dingen

Is jouw vader een sporter? Die van mij niet echt, dus ik geef hem nooit dit soort cadeaus. Maar mijn schoonvader wandelt, rent en fietst fanatiek, en hij zeilt ook nog. Dus dan is een sportgerelateerd cadeau altijd goed. Voor deze vaderdag kwam ik een heel leuk boekje tegen met allemaal wandelroutes rondom Amsterdam (en daar is hij vaak, want zijn dochter en dus mijn schoonzus woont in Amstelveen), dus die bestelde ik meteen. Maar fietshandschoentjes, ondershirtjes, wandelsokken – dat soort dingen doen het ook altijd goed.

Iets samen doen

Ik denk dat de meeste vaders heel blij worden van tijd met jou als dochter of zoon. Dus ga samen wat leuks doen! Ga uit eten (dat is mijn eerste gedachte, haha), maar je kan ook samen sporten, wandelen, naar de bioscoop, naar een museum… Je kan het op vaderdag zelf doen, maar je kan hem ook een handgeschreven ’tegoedbon’ geven. Of maak een boekje met ’tegoedbonnen’ voor de rest van het jaar…

Een boek

Is je vader een lezer, dan is een boek cadeau natuurlijk helemaal top. Je kan natuurlijk ook een e-reader cadeau geven als je budget wat groter is, of bijvoorbeeld een bon voor Bol.com Kobo Plus of zo. Of misschien een luisterboekenabonnement?

Mooi notitieboek en/of pen

Als je vader graag schrijft in een fysiek notitieboek is zoiets ook een leuk cadeautje. Of juist alleen een mooie pen, of zo. Dit is echt zo’n cadeau dat je zo duur kan maken als je zelf wilt!

Fijn parfum of andere cosmetica

Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik kan mijn vader best blij maken met een lekkere geur of douchegel. Ik zou dan zelf iets uitkiezen waarvan ik weet dat mijn  vader het heel lekker vindt, of iets kopen wat hij al eerder gebruikte.

En er is natuurlijk nog van alles wat je kan bedenken wat je vader leuk zou kunnen vinden. Misschien wil hij nog wel bepaald gereedschap of zeurt hij de laatste tijd steeds vaker over een droge huid. Ik vind het altijd leuk om of iets heel nuttigs te geven, of iets waar de ontvanger écht van geniet. Of dat het iets is wat hij zelf niet zo snel zou kopen…

Ik weet trouwens dat vader- en moederdag commerciële dagen zijn, en ja, ik geef ook liever ‘spontaan’ iets en dat doe ik dan ook regelmatig. Maar ik vind het tóch leuk om ook iets op die dagen te doen. Ik heb er zelf helemaal niet zoveel mee, maar ik weet dat ik mijn ouders een plezier doe met een kleinigheidje. Dus ik doe er gewoon gezellig aan mee. Dat is trouwens ieder voor zich, prima als jij dat niet doet, natuurlijk 🙂

Wat geef jij je vader voor vaderdag?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.