Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete podcasts

Podcasts zijn briljant. Ik luister dit eigenlijk alleen nog maar, en bijna geen muziek meer. In de auto, in de sportschool, tijdens het koken, you name it! Ik deel vandaag de podcasts die ik het liefste luister.

Leestijd

Ik ben dus niet een mens dat heel erg veel muziek luistert. Dat vinden heel veel mensen gek, maar het is zo. Ik ben gewoon geen grootste muziekliefhebber. Muziek trekt mij heel vaak mee in de stemming, dat vind ik lastig te voorkomen en daar heb ik heel vaak geen zin in. Ik wil mijn eigen stemming creëren want die is vaak kneiter goed! Mijn favoriete bands zijn dan ook bands die muziek maken waarbij de tekst lekker cryptisch is en de tunes vrolijk. Years & Years bijvoorbeeld. Als ik muziek luister, luister ik vooral naar muziek dat ik keihard mee kan zingen in de auto, maar dan luister ik vooral om het zingen en niet zozeer om het luisteren. Ik kan niet zingen, daarom blijft het ook bij de auto, make no mistakes. Natuurlijk kan ik ook kippenvel krijgen van een liedje of met mijn ogen dicht dansen in een club maar ik kies er niet snel voor. Gewoon, met mate :).

Podcasts hebben daarom mijn leven wel ECHT verrijkt. Ik luister ze heel erg veel. In de auto, in de trein, tijdens het koken, tijdens het sporten. Geen pumped-up muziek voor mij, maar Oprah Winfrey die me een les leert. Of Sarah Merrill die haar adult-struggles grappig en herkenbaar in mijn oor schalt.

Big Kid Problems

Sarah Merrill is een vrouw van mijn leeftijd die op Twitter en Instagram grote kanalen heeft onder de naam Big Kid Problems. Ze post daar grappige teksten en memes die heel herkenbaar zijn in deze fase van het leven. De podcast ontdekte ik echter eerder dan haar Insta op de een of andere manier. Elke week zit ze aan de hand van een thema met één of twee anderen aan tafel en bespreekt ze een ‘big kid problem’. Bijvoorbeeld financiën, maar ook zelfverzekerdheid, praat ze met een medium, vertelt ze over haar verloving, heeft ze het over daten, over werk, over reizen, eigenlijk alles wat mij eventueel zou kunnen interesseren als 31 jarige. Ontzettend herkenbaar, vrolijk, positief en ook lekker kwetsbaar in haar eigen struggles. Je krijgt gewoon lekker het gevoel dat je met een vriendin aan tafel zit, zonder dat je terug lult haha. Bovendien zijn de onderwerpen écht interessant!

Faberyayo & de Moeders - Linda

Onder de naam van LINDA. praat Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig met verschillende moeders over het moederschap. Over hoe hun leven is veranderd, hoe hun zwangerschap verliep en eigenlijk hoe hun algehele kijk op het leven is veranderd, of niet. Ook praat hij met zijn eigen vrouw. Er staan nog maar 5 afleveringen op, ik vermoed dat er nog wel meer komen, tot nu toe heb ik ze allemaal geluisterd. Ik ben zelf obviously geen moeder, maar ik vind het wel interessant hoe vrouwen zoals Monica Geuze en Karin Swerink dan weer van elkaar verschillen op dit gebied. Bovendien ben ik mega voyeuristisch ingesteld dus vind ik interviews met bekende mensen sowieso al leuk, en het zijn mensen waar ik ook nog niet eerder zo een interview/gesprek mee had gehoord zoals bijvoorbeeld Saskia Noort.

Oprah's Super Soul Conversations - OWN

Dat de Oprah Winfrey show niet meer uitgezonden wordt is voor mij alsof ik niet meer naar de kerk kon. Al op vroege leeftijd keek ik naar de show voor haar wijsheid en informatie. Ik ben zelfs als kind met mijn moeder naar de kapper gegaan omdat ik hetzelfde kapsel wilde als Oprah. Daar probeerde mijn moeder en de kapster mij voorzichtig uit te leggen dat mijn blonde stijle manen toch echt anders zouden vallen als Oprah’s haar, maar goed, de schaar ging erin. Zag er niet uit. Nóg een les geleerd.

Terug naar de podcast. Super Soul Sunday is een concept van Oprah Winfrey waarbij ze spreekt met grote leiders, inspirerende sprekers/mensen, schrijvers, geloofsambtenaren en ook beroemdheden die op hun beurt inspirerend doen of zijn. Ik vind het heerlijk om hier naar te luisteren en ik leer er onwijs veel van. Ik leer ook over hoe geloof met spiritualiteit samen kan hangen, iets wat ik hiervoor nooit echt samen kon breien. Ik ben niet gelovig opgevoed dus sommige sprekers zijn voor mij wel heel erg op een ander niveau, maar alsnog absoluut inspirerend. Ik leer over leiderschap, over liefde, vriendschap en over de kracht van inner stillness. Love it.

Lauren Conrad - Asking for a friend

We kennen Lauren Conrad natuurlijk van The Hills, en ik ben haar altijd blijven volgen op de socials. Ze is iets ouder dan dat ik ben, is getrouwd en heeft twee kinderen, maar er valt ook wel veel te relateren aan dezelfde leeftijdscategorie. Ze heeft elke aflevering een soort expert te gast die over een onderwerp uitlegt, leert en verteld. Weddingplanning, make-up, maar ook fotografie bijvoorbeeld. Ook heeft ze een aflevering waarin ze verteld over haar leven en deelname aan The Hills.

Man man man, de podcast

Drie mannen die bij de radio werken die per thema over zichzelf oordelen hoe mannelijk ze dat onderwerp benaderen. In het begin werd dit concept iets meer bewaakt dan later in de podcast. Ze behandelen vooral thema’s en ontleden ze vanuit een mannelijk perspectief, hun eigen perspectief. Erg grappig, ik zit er regelmatig hardop om te grinniken in de trein.

Happier with Gretchen Rubin

Gretchen Rubin is een schrijfster en praat met haar jongere zusje Elizabeth Craft wie televisieproducer is, over gelukkiger worden en gelukkig zijn. Ze geven kleine tips, vooral tips die Gretchen geeft en Elizabeth dan maar op de harde manier moet uit proberen of het werkt. Bijvoorbeeld; word je écht gelukkiger van elke dag je bed opmaken. Ja, dat word je dus, en naar het schijnt is het ook een onderdeel van succes. De grootste leiders hebben over het algemeen allemaal gemeen dat ze hun bed opmaken in de ochtend. Belachelijk simpel, maar leuk om te weten. Er zijn ontelbaar veel afleveringen en soms vind ik er ook wel een langdradige tussen zitten, maar dan ga ik gewoon naar de volgende. Dat komt dan vooral door het verschil in levensfase, ik kan me minder aan hun relateren als ze praten over hun oudere kinderen of huwelijk dat in de steentijd plaatsvond haha. Maar, ik word er over het algemeen heel blij van dat ik met blije onderwerpen bezig ben en dat is deze podcast. Vrolijk en informatief op een wijze dat je er echt wat mee kunt.

Wonder Woman

Dit is eigenlijk een gekke keuze. Ze hebben maar vijf afleveringen, de dames in kwestie ken ik niet, en het gaat ook niet echt de diepte in. Toch heb ik deze vijf afleveringen achter elkaar doorgespeeld omdat ze met elkaar kletsen alsof ik erbij was. Alsof het mijn vriendinnen waren die een onderwerp aan het ontleden waren en ik voelde me erbij op mijn gemak, en ik vond de onderwerpen grappig. Het zijn twee dames, Carrie Hope Fletcher (Engels) en Celinde Schoenmaker (Nederlands), die samen in de musical industrie in Londen werken. Hun laatste aflevering was maart 2019, dus misschien hebben ze het ook bij die vijf gelaten.

Mental Makeover door Lauren Curtis

Lauren Curtis is een hele grote beauty Youtuber uit Australië die ik al jaren volg. En met volg bedoel ik, af en toe kijk ik of ze een video heeft die ik leuk vind en de rest sla ik over. Vroeger keek ik elke tutorial die er online kwam. Ze heeft deze podcast sinds mei 2019 en er staan nu al heel veel op. Ze praat in de eerste afleveringen vooral over onzekerheid, hoe zij die van haar heeft overwonnen of eigenlijk; hoe ze die probeert te overwinnen. Ook over plastische chirurgie, huidverbetering, de YouTube wereld etc. Leuk om daar een inkijkje in te kijken, en ze praat gemakkelijk weg met dat heerlijke Australische accent.

DAMN, HONEY

Hier scrol ik af en toe doorheen. Ik vond de aflevering over fertiliteit en hormonen heel erg interessant, daar werd ik door jullie door getipt na aanleiding van mijn artikel over het stoppen met de pil. Soms vind het iets te activistisch, en krijg ik het gevoel dat me dingen opgelegd worden waar ik niet zo over nadenk. Vaak zijn het ook gewoon onderwerpen die elke vrouw wel aanspreken en waar ik me dus ook door aangesproken voel. Vaak ook informatief en herkenbaar, dat vind ik dan wel weer prettig.

Dat waren ze voor nu, ik luister nu denk ik nog maar een jaar podcasts dus ik heb er nog niet heel erg veel verzameld. Heb jij nog een leuke podcast voor mij die goed in dit rijtje past? 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)