Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete quotes die voor mij wél ergens over gaan

Heel vaak zie ik quotes voorbij komen en dan denk ik eigenlijk ‘joah joah, blabla’. Maar af en toe zijn er uitspraken waar ik later nog vaker aan denk en die me echt aan het denken hebben gezet. Die deel ik vandaag met je!

Leestijd

Toen ik deze quote ooit las ‘klikte’ er ineens wat voor mij. Ineens snapte ik beter dat je echt oprecht in geen enkel universum iedereen tevreden kan stellen. Vooral in het schrijven van artikelen op destijds misslipgloss.nl en nu cynthia.nl heeft me dat geholpen. Toen de reacties nog aan stonden was ik altijd bezig met het diplomatiek verwoorden van dingen, om maar niemand pissig te maken. Destijds waren er nog niet zoveel juice channels maar waren er wel fora waar je niet het onderwerp op wilde zijn. Gezien misslipgloss.nl zo’n groot platform was gebeurde dat toch wel, maar ik heb toen wel besloten dat het oké was dat er mensen waren die mij irritant of stom vonden. Ik vind dat zelf immers ook wel eens van iemand die ik helemaal niet ken. Erg genoeg hoor maar ja, soms zit iemand gewoon in je irritatie toch?

Ik wil nog steeds graag aardig en leuk gevonden worden, maar ik kan het nu wel echt heel goed loslaten bij vreemden. Dan lees of volg je maar niet, denk ik dan 🙂

 

Voor mij is dit wel echt zo. Ik geloof niet in levens waar iemand het elke dag alleen maar leuk heeft. Bij het leven horen ups en downs, en als die die downs niet had dan was er ook geen route omhoog te nemen. Als je niet wist hoe donker eruit zag (denk even letterlijk) dan wist je ook niet dat het licht iets was om apart te benoemen. Dan was dat gewoon hoe het was. En zo zie ik het ook met geluksmomenten. Donkere momenten in het leven geven meer jus aan de mooie omdat je ze dan des te meer waardeert. Daarom vind ik de seizoenen ook zo geweldig, een prachtige metafoor hiervoor. Er zit schoonheid in elke fase ook al voelt deze donker. Ik heb ook echt geleerd dat ergens naar verlangen een van de grootste onderdelen is van de lol ervan.

Voor mij duidt deze heel erg op je af en toe mee laten voeren door waar het leven je brengt. Ik heb al een aantal keer in mijn leven ervaren dat ik soms me gewoon over moet geven aan bepaalde reeksen van gebeurtenissen omdat je er geen controle op hebt. Het kost dan des te meer energie om in een soort weerstand hier tegen in te willen zwemmen. Ik kies er soms, en gedoseerd, voor om me gewoon mee te laten voeren om te zien waar de stroming mee brengt.

Dit is echt een gezamenlijk motto van Luuk en mij, alhoewel er wel een grote kanttekening te zetten is bij het work hard. Ik ben namelijk de laatste persoon die zegt dat je altijd hard moet werken, ik vind vooral dat er voor elke inspanning een ontspanning tegenover moet staan. Dat is een betere interpretatie van deze quote/dit motto.

Wij gaan bijvoorbeeld op vakanties echt all in, en plannen dan ook heel bewust dit soort quality en geniet momenten. Soms is het ook gewoon een excuus om geld te laten rollen en hoewel we echt heel bewust omgaan met geld en geld in de toekomst vinden we het ook des te belangrijk dat we er nu ook van genieten. We vinden écht dat we dit soort momenten verdienen en dan geniet je er ook harder van. Sommige mensen gunnen zichzelf gewoon geen downtime omdat ze vinden dat ze altijd maar door moeten. Dat is voor mij geen uitgebalanceerd leven.

Het gras is groen waar je het water geeft. Iets wordt beter als je er tijd en energie in steekt. Dit vind ik een mooie om toe te passen op relaties maar ook op het leven an sich. Als je ergens niet tevreden mee bent, vraag jezelf dan ook af of je er genoeg tijd en liefde in stopt. En zo nee, waarom doe je dat niet? Of is het het misschien gewoon ook niet waard? Vooral in relaties ben ik er een groot voorvechter van om niet te wachten tot een vlam kleiner wordt om hem op te steken maar om echt elke keer hout op het vuur te gooien zodat de vlam überhaupt niet kleiner wordt.

Een hele mooie die weergeeft hoe liefde volgt in je leven als je bewust kiest voor momenten waar je dankbaar voor bent, waar je van geniet. Echt niet alles is maakbaar, maar je kijk op een moment/dag/periode vaak wel. Je kunt er voor kiezen om hier bewuster mee om te gaan want je eigen positieve gedachtes werken ook echt aanstekelijk op jezelf.

Dit is meer een zakelijke quote maar voor mij echt heel belangrijk in hoe ik een personeelssituatie zie. Je moet mensen een fatsoenlijk loon betalen. Punt. Maar er hangt meer samen met deze quote. De bedrijfscultuur die jij creëert is ook bepalend voor wat iemand bereid is om te doen. Het gevoel dat jij als werkgever iemand geeft is bepalend voor iemands loyaliteit. Die dingen hangen er allemaal aan vast. Als werkgever moet je zorgen dat jij iets biedt wat een ander wellicht niet doet om te zorgen dat jij het personeel hebt -en vasthoudt- dat jij wil voor jouw bedrijf. En dan maak het niet uit of het nou gaat om pizzabezorgers of advocaten, je bedrijf staat of valt met goed personeel die passend zijn voor jouw organisatie.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)