Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Series & films begin 2019

Ik begon mijn 2019 met een week vrij en daarna was ik een week ziek, dus genoeg tijd om series en films te kijken. Het is wel weer tijd om eens een blik te werpen op de dingen die ik keek, van You en Birdbox tot Heel Holland Bakt en Wie is de Mol.

Leestijd

You

Ik zag You voorbijkomen op Netflix en na de trailer besloten Willem en ik gewoon te gaan kijken, ik was wel aardig geïntrigeerd door Joe (Penn Badgley) die volledig geobsedeerd is door zijn fling Beck (Elizabeth Lail) en haar daardoor (bijna vanzelfsprekend) gaat stalken. Wat ik zo prachtig vind aan You is de combinatie van de romantische, bijne chickflick-achtige sfeer die wordt neergezet, met zachte blurs en pastelkleuren, in combinatie met de creepy stalkescapades van Joe. Interessant wordt het wanneer ik me ontzettend aan Beck ga ergeren en Joes acties steeds beter ga begrijpen… Ik heb echt enorm genoten van seizoen 1, we hebben het in twee dagen gekeken en ik heb meteen daarna het boek gelezen. In het boek vind ik Joe veel enger, in de serie is hij charmanter en minder op seks belust, maar ook het boek is tof om te lezen als je de serie leuk vond. Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek (Hidden Bodies), dus ik denk dat ik die ook ga lezen…

Bird Box

De Netflix-hype van de feestdagen was Bird Box. Het was alsof iedereen het gezien had. Toen Willem en ik een film wilden kijken werd het Bird Box, we waren toch wel erg benieuwd. Bird Box is een post-apocalyptische film (ben ik gek op) over een freaky monster die mensen zichzelf laat vermoorden zodra je het/hem/haar aankijkt. Dus: een geblinddoekt leven is het enige wat erop zit. De hoofdrol is voor Sandra Bullock die Malorie speelt, zwanger van haar eerste dochter. Ze speelt het overtuigend, maar ik vond dat er in de eerste scenes al dingen ‘mis gingen’. Ook vind ik het zeer onrealistisch hoe perfect zij er tijdens praktisch de hele film uit blijft zien (geef me haar foundation en kapper) en het einde vond ik echt walgelijk. Oftewel: bij mij rezen nogal wat vraagtekens, maar ik vond het idee wel heel gaaf en ik heb ook wel genoten van de film.

Grace & Frankie seizoen 5

Eindelijk, eindelijk, EINDELIJK is Grace & Frankie weer begonnen! Ik houd zo van deze twee oude dames die samen nog wat van het leven proberen te maken nadat hun partners er met elkaar vandoor gingen. De nette, ietwat stijve, chique Grace met haar bitchy dochter die haar cosmetica-imperium heeft overgenomen en de flamboyante, hippie-achtige Frankie die altijd in grote zwierige jurken rondloopt. Mooi hoe het van bijna slapstick naar een wat serieuzere ondertoon is gegaan met ingewikkelde ruzies en relaties die opbloeien en toch weer stuklopen, bejaardentehuizen en kinderen waarmee het niet altijd helemaal vlot.

Mad Men seizoen 3

Oh, Mad Men! We zitten er echt helemaal in en zijn inmiddels aanbeland bij seizoen 4. Het gaat nog steeds over een reclamebureau op Madison Avenue in New York en  Don Draper is de held. Of nou ja, zijn heldenstatus brokkelt wel langzaam af en ik begin hem eigenlijk steeds meer te haten. En daarna vind ik hem weer uiterst charmant en goed in zijn werk, en daarna vind ik hem weer een klootzak. Ik houd zo van deze serie, van de sets, alle oude meubels van toen, de kleren, de kapsels, de ontwikkelingen die de karakters doormaken en oh wat houd ik van de humor van Roger. Ik lach me elke keer kapot om zijn droge humor. Gelukkig hebben we nog vier seizoenen te gaan en ik ben zo benieuwd hoe alles verdergaat…

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

Sinds een paar jaar ben ik totaal verslaafd aan Heel Holland Bakt. Ik kijk elke week uit naar zondagavond, een uur lang zit ik aan de televisie geplakt, krijg ik hartverzakkingen bij taarten die uit elkaar vallen, huil ik mee met deelnemers die de tent verlaten en lach ik me rot om André van Duin (en wil ik Robert en Jannie knuffelen en thee met ze drinken). Ik ben bij dit seizoen vooral gek op Cas, wat een ontzettende lieverd die ook nog eens fantastisch bakt.

Wie is de Mol

Wie is de Mol keek ik vroeger trouw. Elk seizoen, elke aflevering zaten we met het hele gezin voor de buis. Ik weet nog dat we zelfs op vakantie voor de televisie zaten. De laatste jaren interesseerde me het niet zo, volgde ik het niet, maar dit jaar besloot ik er weer voor te gaan zitten. Ik weet nog hoe leuk ik het ‘vroeger’ vond en hoeveel mensen er elk jaar weer van in de ban zijn… Heerlijk om uit te vogelen wie ‘mijn’ Mol is en om die mensen ‘privé’ te zien. Ik moet elke keer weer glimlachen om die lieve Robert. En: tof om Colombia zo te zien!

Welke series en films heb jij recent gekeken? En wat zijn je echte aanraders?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.