Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Welke series en films ik de afgelopen tijd streamde

Het is alweer een kwartaal geleden en dus tijd voor een update van mijn gestreamde films en series. Ik loop de leukerds met je langs!

Leestijd

Bereid je voor op veel HBO haha!
Ik nam HBO, eigenlijk speciaal voor Sex and the City. Ik had al zo lang zin om alles eens weer vanaf het begin terug te kijken, en bovendien wilde ik Just Like That ook mega graag zien. Just Like That is een spin off van Sex and the City dat zich afspeelt terwijl de dames inmiddels in hun vijftig zijn. Destijds waren ze ergens in de dertig. Ik ben begonnen met Just Like That, onwijs van genoten. Ik had ook wel wat kritiek gelezen maar ik vond het gewoon enig. Her en der vond ik bepaalde onderwerpen er soms wat geforceerd in gestopt, maar de karakters waren echt nog zoals we ze kenden. Samantha ontbrak, dat wist ik van te voren en dat was jammer, maar ik heb er niet minder om genoten.

Daarna ben ik begonnen met Sex and the City vanaf aflevering één die in 1998 uitzond. Ik was toen 10! Echt bizar hoe tijdloos de outfits zijn eigenlijk, hoe tijdloos ook de onderwerpen. Ze waren hun tijd op sommige vlakken denk ik wel vooruit, maar het is ook gek om over sommige dingen de huidige publieke mening (nog) niet terug te zien. Ik ben nu nog maar in seizoen één, maar ik werk me er lekker doorheen. Heer-lijk.

Een film die op HBO staat en die Luuk en ik onwijs goed vonden is DUNE. Een heel origineel verhaal dat zich afspeelt in de toekomst, wanneer er niet maar één planeet (meer) is waar men op leeft. Fijn geacteerd, niet alleen maar ellende en geweld maar ook compassie. De film voelt als een gigantische intro voor deel 2, die ik dan ook zeker zal bekijken. Al is het maar om Zendaya meer dan één zin te horen uitspreken.

Een andere reden om HBO te nemen (het zou er bijna op lijken maar NEE ik heb geen aandelen haha) was de reboot van Gossip Girl. Ik ben hier halverwege het eerste seizoen gestrand. Ik vind het leuk, ik ga hem dan ook zeker afkijken, maar het is niet zo legendarisch als het origineel. In deze reboot staat een influencer centraal, wiens zusje die in een ander gezin met een ander sociaal milieu is opgegroeid zich mengt in haar leven. Rete knappe kids allemaal, top outfits, en New York als back ground is altijd fijn.

Oke, veel HBO, maar hey ik heb een heel nieuwe streamingdienst te ontdekken gehad haha. Money Monster is een film dat ik samen met Luuk keek en die we beide erg leuk vonden. Een beetje spannend, niet te, en vooral gewoon het samenspel van Julia Roberts en George Clooney wie een producent en verwende presentator spelen en waarbij de presentator live op televisie wordt gegijzeld.

Nóg een keer op HBO: White Lotus. Hier zag ik veel over voorbij komen op Instagram en ik besloot te ontdekken waar iedereen het toch over had. Echt een onwijs vermakelijke serie waarbij Jennifer Coolidge echt geniaal is, as always.

Een laatste HBO tip; Luuk heeft in z’n eentje genoten van House of the dragon. Ik heb persoonlijk helemaal niks met dat soort series, en ben ook de enige op de wereld die niet houdt van Lord of the rings of Game of Thrones haha. Als jij daar wel van houdt, als een normaal mens, dan is House of the dragon wellicht ook wat voor jou.

The Watcher vond ik echt een hele toffe serie op Netflix. Deze keek ik samen met Luuk. Het gaat over een gezin dat vreemde brieven ontvangt van een stalker. Uiteraard loopt dit helemaal uit de hand. Een cast bomvol A-listers zoals Naomi Watts, maar ook wederom Jennifer Coolidge.

Knifes out kwam onder mijn aandacht doordat er een tweede film van uitkwam; Glass Onion, a Knifes Out mystery. We keken toen eerst de eerste film en daarna de tweede. Maar, andersom zou ook prima kunnen. Beide echt MEGA leuk. Een beetje een family gevoel, maar toch ook weer niet geschikt voor kinderen. Het gaat over privé detective Benoit Blanc gespeeld door Daniel Craig. De naam alleen al, zo lekker Cluedo haha. Het houdt je geboeid, maar is niet TE spannend, het heeft humor en zeker ook enorm veel gelaagdheid waardoor je niet af kan en wil dwalen met je gedachtes. Echt een film voor een gezellig avondje op de bank met snacks. En gelukkig; een derde film is onderweg!

Verder keek ik ook nog My Unorthodox life op Netflix, maar de hoofdrolspeelster in deze realitysoap heeft niet echt meer mijn sympathie. Ik vond haar op heel veel vlakken gewoon…niet leuk haha.
Op Videoland keek ik vrijwel niks de afgelopen maanden, maar ik deed een poging voor de Housewifes of Amsterdam. Pfff.. ik ben gek op een staaltje reality maar dan moet het nog wel een beetje authentiek voelen. Ergens. Een sprankje. Niet gevonden helaas. Echte meisjes in de jungle, daar ga ik binnenkort wel eens even voor zitten 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)