Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • tips
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Long lasting make-up

‘Long lasting’, ‘Superstay’, ’24h lasting’… Verkooppraatjes als deze moet je (meestal) niet geloven. Sommige stain-lipsticks daargelaten, moet je er vaak echt zélf voor zorgen dat je make-up lang blijft zitten. Want wanneer jij een ‘all day lasting’ foundation verkeerd gebruikt, blijft het niet de hele dag zitten. Ik deel dus met jullie mijn manieren om m’n make-up de hele dag goed te laten zitten.

Foundation

Foundation is het belangrijkste – samen met je andere gezichtsmakeup zoals blusher, bronzer, highlighter, et cetera. Je moet jezelf een snelle, makkelijke routine aanleren zodat je makeup de hele dag goed blijft zitten. Hoe ik het doe:

  • 1. Ik begin natuurlijk met een grondig gereinigde en gehydrateerde huid. ’s Ochtends gebruik ik daarvoor: Lush Angels on Bare Skin, Gamila Secret zeep en Nivea Young Tonic.
  • 2. Rice powder (te koop bij o.a. Everyday Minerals en Fyrinnae), dit breng ik aan met een grote kwast.
  • 3. Gezichtsmake-up zoals foundation, blusher, bronzer (Everyday Minerals, Pupa, Stila).
  • 4. Een finishing powder, ik gebruik Start To Finish van Everyday Minerals, die kan je ook als basis gebruiken.
  • 5. Mineraalwater vernevelen over m’n gezicht, en klaar. Je hebt hier speciale Evian sprays voor, ik doe gewoon mineraalwater in een verstuiver. Let wel op: één of twee keer sprayen is genoeg, anders loopt je make-up uit. EN spray het niet direct in your face. Doe het indirect, spuit het van een afstandje omhoog bijvoorbeeld.

Ik gebruik deze spullen elke dag en heb ze naast m’n spiegel staan. Het werkt perfect en blijft de hele dag zitten. Wanneer ik bijvoorbeeld ga stappen, gebruik ik een vloeibare primer, bijvoorbeeld:

Benefit That Gal. Deze ‘hecht’ zich iets beter aan je huid en foundation waardoor je makeup nog langer blijft zitten.

Als je vloeibare foundation gebruikt, begin je ook met een vloeibare primer. Aan het eind poeder je het af met een finishing powder.

Mascara

Ik háát waterproof mascara. Oké, het loopt misschien niet uit, maar verder haat ik het. Je wimpers worden er zo irritant hard van en het is ’s avonds vervelend om het er af te halen. Ook al gebruik ik waterproof reiniger, ik blijf boenen. ik denk dat het komt doordat ik best veel mascara op heb. Whatever, ik haat het. Ik heb dan ook geen waterproof mascara. Wel heb ik een waterproof topcoat van Essence. Als ik een dag heb dat ik wéét dat ik ga huilen (bijvoorbeeld bij een begrafenis), doe ik daarvan een dun laagje over m’n wimpers. Daarnaast zorg ik er gewoon voor dat ik op m’n onderste wimper weinig mascara doe én geen oogpotlood onder m’n ogen.

Heb je, net als ik, een hekel aan waterproof mascara? Zorg dan dat je gewoon áltijd een mini parapluutje bij je hebt. Ik heb er altijd één in m’n tas en wanneer het regent, klap ik ‘m uit 🙂 Verder moet je gewoon zorgen dat je wattenstaafjes bij je hebt met een beetje oogmakeupremover erin, en wat watjes.


Oogschaduw

Oogschaduw is heel makkelijk long-lasting te maken. Je moet gewoon een oogschaduwbasis gebruiken! Ik kan niet meer zonder, gebruik het altijd onder m’n oogschaduw. Ik vind het zo vreselijk staan als oogschaduw in de ‘lijntjes’ van je oogleden gaat zitten. Brr. Als ik dat bij andere mensen zie, krijg ik echt de neiging om het er af te boenen.

Breng dus vóórdat je oogschaduw opdoet een oogschaduwbasis aan. Dat kan een crème-oogschaduw zijn (bijvoorbeeld Survoltée van Bourjois of MAC Paintpots) maar ook speciale oogschaduwbasis. Ik gebruik er één van Jafra, hij is eigenlijk een soort vloeibare highlighter-oogschaduw. Hij is ook te gebruiken als een soort concealer (lichtreflecterend).

Deze foto heb ik van eBay. Mijn versie is veel ouder, heb hem ook in een zwart tubetje. Ik vind het echt een súperfijne oogschaduwbasis, doe er nu ook al jaren mee. Op eBay en andere plekken op internet is ´ie nog te koop, voor ongeveer €10.

Breng het met je vinger aan over je hele ooglid, van je bewegende ooglid tot je wenkbrauwen. Gebruik niet teveel en veeg het goed uit, totdat het helemaal droog en mat is. Dan kan je je oogschaduw ook nog aanbrengen met mixing medium, maar als je het gewoon ‘droog’ aanbrengt blijft het op deze manier ook héél lang zitten.


Lipstick

Lipstick draag ik zelf zelden, maar wanneer ik het op heb, moet het lang en goed blijven zitten. Je kan het best in laagjes werken, dus niet meteen je lipstick opsmeren. Doe eerst een beetje vette lippenbalsem op en laat dit even intrekken. Daarna teken je met een lippotlood in dezelfde kleur als je lipstick je hele lippen in. Als laatst breng je je lipstick aan met een penseeltje. Blijft gegarandeerd de hele dag (of nacht) zitten.


Nagellak

Supersimpel: basecoat, 2 laagjes lak (niet te dik), topcoat. Zorg dat dit een routine wordt en je nagellak blijft veel langer zitten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.