Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Lush
  • Review
  • Test
  • voetmasker
Een MissLipgloss artikel

LUSH Volcano review


Wow, toppers! De Ra Ra van gisteren was inderdaad Lush Volcano. Knap dat jullie dat zagen!

Na de teleurstelling van het Montagne Jeunesse voetmasker was ik op zoek naar eentje die wél echt lekker is. Op Twitter werd LUSH Volcano me aangeraden. Ik was benieuwd, haalde het masker in huis en ben aan het testen geslagen.

Sommige mensen hebben het niet zo getroffen met hun voetjes (ook wel eens kakkies genoemd, da’s niet voor niks!). We bedoelen, ze doen het prima, maar.. ruiken niet altijd even lekker. Daar hebben we nu een prima oplossing voor. Ook voor al die mensen die tussen september en mei het liefst met warme pantoffels of dikke sokken aanlopen, de altijd-koude-voeten-hebbers.Want hier is Volcano, ultieme verwennerij voor je onderdanen, een voetmasker! Smeer de onderkant van je voeten lekker in met dit masker dat klei, papaja, tomaat, citroen, etherische olieen en puimsteen bevat. Stop ze daarna in een paar oude plastic zakken en even lekker tien tot vijftien minuten laten intrekken. (Ze worden heerlijk warm!). Zakjes verwijderen, goed inmasseren en afspoelen. Je voeten zijn lekker zacht en warm en ruiken fris. Als je ze daarna nog even goed insmeert met onze Pied de Pepper, loop je op wolkjes!

Simpel dus. Je voeten insmeren, zakje erom heen, en na tien minuten afspoelen. Eerst maar eens ruiken… Het ruikt een beetje scherp, pepermunt-achtig, vermengd met klei. Geen fris geurtje met bloemetjes, dus! Maar wel lekker voor fris ruikende voetjes. Een goede geur voor een voetmasker, vind ik.

De substantie is dik klei-achtig. Er zitten korrels in (dat zal het puimsteen wel zijn). Het is niet heel goed uitsmeerbaar, en je hebt wel een flink hand uit de pot nodig. Je hoeft eigenlijk alleen je voetzolen in te smeren, maar ik heb mijn hele voeten gedaan. Op het potje stond namelijk weinig aangegeven daarover, dus ik nam maar het zekere voor het onzekere.
Het masker voelt wat koud aan op je huid, maar tijdens het smeren wordt het vanzelf warmer. Zakjes eromheen, en tien tot vijftien minuten chillen!

In het zakje worden je voeten warm, voelt prettig. Na een kwartiertje ging ik het masker afspoelen. Voor het verwijderen moet je het masker nog een beetje inmasseren zodat dode huidcellen weggescrubt worden. Dat was vrij lastig omdat het masker een beetje poederachtig was geworden, dus dat scrubben heb ik achterwege moeten laten. Na vijf minuutjes had ik het groenbruine smeerseltje van mijn voeten af gewassen. Dat gaat niet heel erg makkelijk. Het is wel een idee om voor het afspoelen je voeten even te weken in een teil met warm water. Op die manier laat het wat sneller los.

Ik was benieuwd, want het was de eerste keer dat ik een voetmasker ging gebruiken. En… ik was aangenaam verrast! Wow, mijn voeten waren echt enorm zacht! Ik had ineens zachte modellenvoeten met een fris geurtje. Na het masker smeerde ik m’n voeten nog in met een voetcreme, ook van Lush (binnenkort een review!). Mijn voeten voelden de hele dag nog wel een beetje koud aan, maar wel op een aangename manier.

Het masker kost trouwens €11,95 voor een grote pot van 250 gram. Hoe lang je hier precies mee doet weet ik niet, ik denk tien keer. Ik vind het een heerlijk voetmasker, perfect voor mensen die last hebben van stinkvoetjes met veel eelt. Volcano maakt je voeten heerlijk zacht én fris ruikend. Verkrijgbaar bij de Lush online shop en in alle Lush filialen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.