Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lip
  • lip erase
  • MAC
  • Review
Een MissLipgloss artikel

MAC Lip Erase

Een vorige week was ik met mijn nicht naar de MAC Store in Amsterdam, om make-up voor haar trouwdag uit te zoeken. Vier september gaat ze trouwen en zoals ik al verteld had, ga ik haar make-up doen. Superleuk, make-up uitzoeken dat niet eens voor jezelf is (en wat je dus ook niet zelf hoeft te betalen!).

Voor mezelf kocht ik nog wel iets. Ik bedoel, hallo, ik ga toch niet de MAC Store uit zonder op z’n minst één dingetje gekocht te hebben. Al een tijdje wilde ik MAC Lip Erase, dus die nam ik mee. Hij was €19, dus dat was ook niet echt een rib uit mijn lijf.

Ik kan nu al zeggen: hoe heb ik al die tijd zonder LE kunnen doen? Ik ben er echt dol op en hij zit nu standaard in mijn tas. Goed, wat MAC Lip Erase doet: hij haalt de kleur uit je lippen zodat de échte kleur van lipproducten zoals lipstick en lipgloss goed tot zijn recht komen. Ik heb van mezelf hele donkere, gepigmenteerde lippen waardoor kleuren van lipproducten nooit goed overkomen, wat ik niet mooi vind. Het is altijd donker en fel, terwijl het op lichte lippen veel mooier zou zijn. Tot nu toe gebruikte ik daar altijd concealer in combinatie met lipbalsem voor, maar dat vond ik toch niet fijn werken. De concealer is gewoon niet gemaakt voor op je lippen, waardoor je lippen uitdrogen. Ook gaat de concealer in de lijntjes zitten als je lipgloss op doet. Het werd dus tijd voor Lip Erase.

Wat ik fijn vind aan Lip Erase:

  • Het potje. Hij is echt huge! 15 milliliter zit er in.
  • Hij ‘dekt’ je lippen niet helemaal af zoals een concealer wel doet. Hij maakt je lippen een stuk lichter, maar het blijft wel natuurlijk. Je kan het ook ‘zo’ dragen, zonder een lipproduct erover heen. Met concealer ziet dat er heel gek uit.
  • Lip Erase is heel mat en droog en daardoor trekt het niet in je lipproduct. Als je lipgloss over je concealer doet, gaat de concealer in de lijntjes zitten. Als je er lipstick overheen doet, heb je kans dat je je concealer met je stick wegveegt.

Wat ik minder fijn vind aan Lip Erase:

  • Het blijft niet de hele dag zitten. Als je gloss of lipstick eraf gaat, is je Lip Erase ook weg. Dus je moet wel de hele dag opnieuw aanbrengen. Ik vind dat geen probleem, want ik vind het heerlijk om met make-up te spelen, maar er zullen meiden zijn die het heel irritant vinden.
  • Het is een beetje uitdrogend voor je lippen. Oplossing: eerst moisturizen met een lippenbalsem. Geen dikke laag doen, maar een heel klein beetje en er goed in deppen. Geef het de tijd om het er in te laten trekken. Daarna pas je Lip Erase er over doen en je hebt nergens last van. Scrubben van te voren is ook een heel goed idee.

Lees ook de reviews eens op Makeupalley, het komt op hetzelfde neer als wat ik gezegd heb.

MAC Lipstick in Show Orchid, Lipglass in Hot Frost, Dazzleglass in Local Colour. Links zonder Lip Erase, rechts met

Ik was zelf verrast over de substantie. Ik verwachtte echt een soort lippenbalsem, maar dat is het niet! Het is meer een soort dunne concealer, maar dan speciaal voor je lippen.

MAC Lip Erase zit in ieder geval nu standaard in mijn tas! Je kan hem alleen kopen bij de MAC Pro Store in Amsterdam aan de Heiligeweg.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.