Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bril
  • How To
  • Looks
  • make-u
Een MissLipgloss artikel

Make-up met bril: bijziend

In de Oh My Gloss van vorige week vertelde ik er al iets over: je make-up aanpassen aan je bril. Je ogen zitten achter glas en een montuur, dus moet je er wel wat extra aandacht aanbesteden.

Er is een verschil in glazen als je verziend of bijziend bent. Als je verziend bent, vergroten de glazen en als je bijziend bent, verkleinen ze. Ik heb zelf bijziend (ik heb -0,75 en -0,75) en dus verkleinen mijn glazen iets. Houd er dus rekening mee wanneer je daar de foto’s kijkt van de make-up dat ik dat heb aangepast op mijn soort bril. Vandaag behandel ik make-up voor wanneer je bijziend bent, en dus een ‘min’ in je sterkte hebt.

Goed, jouw brilglazen verkleinen. Hoe groter het getal achter de min, hoe kleiner het glas je ogen maakt. Vervelend natuurlijk, want grote ogen zijn mooi. Dit kan je oplossen door middel van oogschaduw en eyeliner. Gebruik een lichte en een donkere oogschaduw en zwarte plus eventueel witte eyeliner. Gebruik de soort eyeliner die jij fijn vindt, dat hoeft niet per se vloeibaar te zijn.

Het is belangrijk dat je je focust op je arcadeboog. Daar moet de oogschaduw het donkerste zijn. Kijk ook even naar de foto helemaal onderaan dit artikel, daar kan je goed zien wat ik bedoel. Op die manier maak je met behulp van een shape techniek je ogen optisch groter. Zeker wanneer je hele lichte oogschaduw in je binnenste ooghoek aanbrengt en wit oogpotlood op je waterlijn.

Dit is een look die ik maakte toen ik mijn bril op had. Ik draag mijn bril niet dagelijks, dus mijn make-up pas ik er wel op aan. Ook een punt waar je op moet letten is je mascara en je wimpers. Brildragers kennen het wel: niks irritanter dan wimpers die tegen je glazen aan komen. Krul deze dus goed, eerste bij de wimperaanzet en daarna de puntjes nog eens extra. Gebruik dan gewoon je mascara voor zwarte wimpers met veel volume.

Let ook op je wenkbrauwen. Deze komen als het goed is boven je bril uit en krijgen iets meer aandacht. Zorg dat ze in een goede vorm zitten en teken ze wat bij zodat ze er perfect uitzien.


Ik gebruikte verder: MAC Studio Sculpt foundation, Maybelline Mineral Power concealer, Dior shimmer powder in 004 Pop Diamond, MAC lipstick in Dream, PUPA wenkbrauwpoeder, MAC Prep + Prime transparant finishing powder

Mijn brilmake-up! Zoals je ziet moet ik ook mijn haar iets aanpassen, normaal gesproken draag ik mijn lok heel strak en stijl naar beneden maar met een bril zit dat niet fijn. Dus wanneer ik mijn bril draag, doe ik hem iets naar achter met wat wax en haarlak.

Ook een goede oogmake-up voor meiden die bijziend zijn (behalve de slordige wenkbrauwen, dan):

Hier kan je nog beter zien wat ik bedoel met de schaduw in de crease. Het ziet er alsnog heel natuurlijk uit maar het maakt je ogen stukken groter.

Het is ook leuk om je oogmake-up aan te passen aan de kleur van je bril. Voor mij is het niet zo moelijk omdat mijn bril heel donkergroen (bijna zwart) is, daar past eigenlijk alles wel bij. Maar als je een rode bril hebt is het wel leuk om dat te combineren met je oogschaduw. Maar vooral: speel lekker met je make-up, zoek uit wat bij je past, wat je mooi vindt. Eigenlijk zijn er geen regels!

Mijn bril is trouwens van Chanel, maar is niet meer te koop helaas. Ik heb ook nog een andere bril, daar zal ik binnenkort ook een look mee maken. Dat is een transparante plasticen van Dolce & Gabbana.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.