Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • epilator
  • epileren
  • Gadgets
  • remington
Een MissLipgloss artikel

Mijn eerste keer… epileren!

Voor alles is er een eerste keer, en ook voor een epileerapparaat. Ik gebruik altijd al oldschool scheermesjes om ongewenst haar te verwijderen. Het bevalt goed, alleen het irritante is natuurlijk dat na een dag je benen al niet meer lekker glad zijn. Annoying. Harsen is ook niet helemaal mijn ding, dus besloot ik een epileerapparaat in huis te halen. Het moest maar eens gebeuren. Ik ging voor de Remington EP5000, die zo’n €50 kostte.

En dit is hem dan. Het roze monstertje. Zo lief en curvy mogelijk gemaakt door Remington om de pijn psychisch iets te verzachten. Mijn allereerste keer epileren. Daar ging ik.

Au?

Ja. Au. Laten we ook maar weer meteen vergeten dat epileren pijnloos is, het doet gewoon pijn. In die epilatorkop zitten tientalen kleine pincetjes. Die epilatorkop draait heel hard rondjes en die pincetjes trekken je haartjes eruit. Stel je voor. Jep, dat doet dus best wel pijn. Al verschilt het per te epileren gebied.

Armen

Ik begon met mijn arm. ik wil altijd al mijn haar van mijn armen weghebben, maar ik vind armen scheren geen optie. Stoppels op je armen, blegh.
En dus begon ik. Ik zette het apparaat aan, plaatst het in een hoek van 90 graden op mijn arm en maakte kleine draaiende bewegingen. Ik voelde overal kleine speldenprikjes, op sommige plekken dieper dan op andere. Daar is het gevoel mee te vergelijken. Het deed niet zo enorm pijn dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg, maar aangenaam was het niet. Het viel me wel op dat het lang duurt. Ik denk dat ik een kwartier met mijn onderarm bezig was.
Conclusie van armen: valt mee, is te doen. Komt waarschijnlijk doordat haartjes daar nog dun en zacht zijn.


Benen

Benen doen al meer pijn! Meer en hardere speldenprikken. Natuurlijk doordat ik mijn benen al eindeloos heb geschoren waardoor de haren daar wat dikker en hardnekkiger zijn. Dit vond ik echt verre van aangenaam, maar weer: het is wel te doen. Maar het duurt ook wel weer erg lang.


Bikinilijn en oksels

De gevoeligere plekken, ik durfde het bijna niet aan. Toch heb ik het geprobeerd en na een mini stukje van één centimeter heb ik het apparaat weggelegd. Het deed echt teveel pijn. Dat wordt dan toch maar een keer harsen. Maar daar houd ik het voorlopig maar bij gewoon oldschool scheren.


En hoelang blijven die haartjes weg?

De verpakking claimt vier weken, maar na een tot twee weken zie je al wel mini haartjes terugkomen. De huid is wel lekker glad omdat je geen stoppels krijgt, de haartjes komen heel zacht weer terug. Maar na een week of drie ga je ze voelen en beter zien. Wel heb ik mijn huid nog nooit zo glad gehad als na het epileren. Logisch ook, want de haartjes gaan er gewoon helemaal uit.


Conclusie

Voors: Huid is enorm glad, haartjes blijven lang weg, haartjes komen zacht terug
Tegens: Epileren duurt lang, het doet pijn

Al met al vind ik epileren een aanrader. Jep, het duurt wat langer, jep, het doet pijn, maar er staat tegenover dat je niet elke dag hoeft te scheren en dat je drie weken er geen werk meer aan hebt. Voor bikinilijn en oksels vind ik het geen aanrader.

Fijn aan de Remington EP5000 is dat er ook een scheerkop bijzit. Je kan de epileerkop er makkelijk afhalen en de scheerkop erop zetten. Ideaal! Je kan trouwens de koppen handig onder de kraan afspoelen, hygienisch!

De epilator komt met dit roze tasje, én een roze scrubhandschoen.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.