Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • afvallen
 • kleding
 • tips
Een MissLipgloss artikel

Miss Lipgloss’ optische afslanktips

Zoals jullie weten ben ik bezig met Weight Watchers om af te vallen. En dat betekent ook dat ik al jaren (eigenlijk al altijd) creatief moet zijn met de kleding die ik draag. Want je humps wil je eigenlijk liever niet showen… Ik kreeg de vraag of ik mijn tips om me slank te kleden wilde delen. Bij deze! Enne, dit zijn niet ‘de’ manieren, maar gewoon mijn manier om slanker te lijken in mijn kleding.

 • Ik houd (bij mezelf) niet van een ‘opgedeelde’ outfit. Daarom draag ik ook eigenlijk nooit broeken, maar bijna altijd jurkjes en dergelijke. Wel in combinatie met vestjes. Maar voor mijn gevoel maakt zo’n opgedeelde outfit mezelf dikker.
 • Accent op de taille leggen werkt altijd. En ik hoor dan wel eens ‘ik heb geen mooie taille’, dat maakt niet uit, ik ook niet! Je moet toch juist het accent daar op leggen door middel van een riempje of een A-lijn. Van daaruit loopt het dan wat ‘losser’ naar beneden waardoor je je lovehandles minder goed ziet.
  Mijn favorieten zijn daarin wikkeljurkjes met de strik in de taille en jurkjes met een ‘snoertje’ in de taille. Verder doe ik vaak zelf een lint of riempje om mijn middel zodat het slanker oogt. Een aantal modellen jurkjes die mooi zijn bij meiden met mijn figuur (overall stevig: vooral benen, billen, borsten en buik. De vier B’s, dus):


  Alle jurkjes komen van Net-a-Porter. Het gaat niet om de jurkjes zelf, maar om het model ervan en om aan te geven wat er goed aan is voor ‘mijn’ figuur


  Perfect: het accent op de taille en een luchtig vallende stof. Bye bye buik en lovehandles! (Catherine Malandrino, €416,50) (Is het geen onwijs prachtig jurkje? Zucht!)

  Het accent ligt precies op de goede plek en de stof zit niet strak om je lichaam. Misschien wel wat kort.(Anna Sui, €609,30)

  Over een jurkje heen doe ik graag een vestje. Soms een lang vest van Zara, soms een kortere of een bolero. Ik combineer het vaak met een zwarte legging en laarzen, pumps of slippertjes.

 • Hakken maken je langer, slanker en eleganter. Ik ben zelf geen getraind hakkenloopster, maar vind hakken altijd wel prachtig. Het is gewoon een kwestie van veel oefenen!
 • Draag geen te strakke kleding, het kan beter iets losser zitten dat iets te strak. Zeker bij broeken is het heel lelijk als die te strak om je benen zitten, dat accentueert je molligheid alleen nog maar erger. En dat is juist niet wat je wilt.
 • Pas op met skinny jeans. Ik draag ze zelf al een hele tijd niet meer, omdat ik het mezelf gewoon niet vind staan. Draag liever een bootcut of een rechte jeans. Deze maakt je slanker en langer. Pas ook op met glimmende stoffen en vale plekken. Vale plekken op je bovenbenen doen je dikker ogen.
 • Niet doen: te kort, te strak, te veel decolleté, te bloot… Als je wat meer ‘vlees’ hebt, worden dingen sneller ordinair dan wanneer je een mooi slank figuurtje hebt. Wat bij je superslanke vriendin supermooi staat (een kort jurkje met decolleté van hier tot Tokio) kan bij jou heel ordi staan. Ga dus voor een jurkje tot net boven of tot op de knie en doe een hempje onder die lage hals. Maakt je meer classy en dan letten mensen minder op je ‘vlees’ en meer op hoe mooi je er uit ziet.
 • Een moeilijk deel van ‘wat dikker’ zijn is accepteren dat je bepaalde dingen niet aan kan. Zo heb ik zelf veel moeite met blote benen onder een jurkje. In de zomer doe ik het wel, maar dan kijk ik liever niet in de spiegel. Daarnaast draag ik dus nooit skinny jeans, omdat dat me gewoon dik maakt. Maar als je zelf weet wat je niet kan hebben, maakt dat je alleen maar sterker. Op zoek naar dingen die wél mooi zijn!
 • Ook heel belangrijk is je houding. Hop, schouders naar achter, borsten naar voren! Doe niet alsof je gebukt gaat onder je gewicht, je bent mooi en dat moet je uitstralen. Want als jij niet gelooft dat je mooi bent, waarom moeten anderen dat dan wel geloven? Precies!

Zo, die tips rolden eruit… Ik heb nog meer, maar dat komt in het tweede deel. Enne, big girls, you are beautiful 🙂 Laat niemand je wijsmaken dat je niet de moeite waard bent, of dat je lelijk zou zijn omdat je wat zwaarder bent. Lekker boeiend! Het gaat erom hoe jij in je vel zit. Ben jij tevreden met hoe je er uit ziet? Top, straal dat uit. Ben je er niet tevreden mee? Doe er dan wat aan, zet je schouders eronder.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.