Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • lipstick
 • MAC
 • show orchid
 • zwarte cross
Een MissLipgloss artikel

‘Mooie roze lip’m!’

Afgelopen zondag was ik op het Zwarte Cross Festival in de Achterhoek. Ik heb me onwijs goed vermaakt: genoten van de muziek, naar de cross gekeken (heel eventjes) en verder mijn ogen uitgekeken. Wat zijn daar veel verschillende mensen! En iedereen is zo vrolijk.

Die dag had ik mijn Show Orchid lipstick van MAC op. ’s Ochtends dacht ik gewoon: “Goh, die heb ik lang niet meer opgehad, laat ik hem eens opdoen.” En ik heb er de hele dag door opmerkingen over gehad. Eigenlijk alleen van mannen. Om de tien minuten sprak iemand me aan of riep iemand iets naar me. En dan iets over mijn roze lippen. Ik en mijn vriendin hebben ons kapot gelachen, en hier een greep uit de verschillende opmerkingen:

 • Toen ik mijn polsbandje op ging halen bij het secretariaat, stond ik naast Erik Hulzebosch. Heel enthousiast zei hij: “Zo! Wat hej mooie roze lip’m!” Ik bedankte hem. “Ja”, zegt hij. “Echt heul erg goed ‘elukt.”
 • Dezelfde reactie kreeg ik later van een voorbijlopend mannelijk persoon. Ook met hetzelfde accent.
 • “Nou! Jij hebt de lippen goed gestift!”
 • Ik liep door de Megatent heen, waar ik door een groepje dronken jongens werd geblokkeerd. Een  van de jongens – een wat dikker mannetje met een Zwarte Cross hoedje op – wankelde wat, keek me aan, wees naar mijn lippen en riep: “Godverredomme!” Oké, dankjewel! Dag!
 • Lopend over het terrein werd ik weer door een groepje mannen teruggeroepen. Ze wilden met me op de foto en vonden mijn lippen heel bijzonder. Met de oudste van de drie had ik een heel diepgaand gesprek. “Je hebt echt mooie lippen, zeg,” zei hij tegen me. “Echt mooi. Ik had het opzich denk ik zelf niet gekozen, maar het staat je echt goed.” Nou, bedankt! Da’s nog eens een compliment. Na een praatje met de jongemannen ben ik weer verder gegaan met mijn tocht over het Zwarte Cross terrein.
 • Toen ik de perstent uitliep, stond er een security mannetje bij de uitgang. Na een paar meter verder gelopen te hebben (dat was de hele tijd zo, mensen zeiden niet wat als ik recht voor ze stond, maar pas een aantal meter daarna. Alcohol?), zei hij: “Zo hee! Wat dacht jij?” Hij deed alsof hij zijn lippenstift pakte en over zijn lippen smeerde. Heel goed geacteerd.
  Ik: “Ja, dat dacht ik! Vind je het mooi?” Security mannetje: “Ja, wel mooi.”
 • Met mijn vriendin (waar ik de hele dag mee was) liep ik rond op zoek naar een muntjesautomaat. Een jongen ging voor me staan, kijkt naar mijn lippen. “Mooie eehh… eehhh… lippen!” Zijn vriend: “Ja!! Echt mooie lippen!” En tegen mijn vriendin: “Mooie zonnebril!”
 • Vaker gehoord: “Roze lipjes!” of “Mooie lipkes!” en daarachter aan: “Mag ik een kus van jou?” Haha, goede versiertruc!
 • En van de laatste meneer die mij aansprak leerde ik dat ik heel erg opviel met mijn roze lipstick.
  Meneer: “IK weet wat voor kleur lippen jij hebt!”
  Ik: “Nou. Zeg het eens!”
  Meneer: “Paars.”
  Ik: “Nee.”
  Meneer: “Lichpaars.”
  Ik: “Nee”
  Meneer: “Nou, watdan?”
  Ik: “Roze.”
  Meneer: “Ah, nou. Weet je. Ik zag je al helemaal daar bij die paal.” Meneer wijst zo’n honderd meter verderop.
  Ik: “Nou, wat goed! Dan is dit wel een goede manier om op te vallen.”
  Meneer: “Ja, ja. Echt wel. Nou, het staat je goed, hoor.”Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.