Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • deodorant
  • goedkoo
  • goedkoop
Een MissLipgloss artikel

Nivea Dry Comfort Deodorant


Spray, crème, stick, roller: er zijn verschillende soorten deodorant waar we uit kunnen kiezen. Laatst besprak ik met jullie welke soort deodorant jullie het liefst gebruiken, en de meesten van jullie vinden een spray het fijnst (65%). Met 20% staat de roller op twee en helemaal onderaan staat de stick met maar 14%. Vroeger gebruikte ik ook altijd spray, maar sinds een tijdje gebruik ik een stick. En ik ga niet meer terug naar een spray!

Ik heb al tijden het gevoel dat sprays bij mij gewoon niet goed genoeg werken. Na een tijdje ga ik er tóch ‘door heen zweten’ en ruik ik mezelf wanneer ik een beetje heb gezweet. Dat vind ik zó vies! Het idee dat andere mensen mij kunnen ruiken, gatver… Geen enkele spray werkte goed voor me en toen ben ik stick gaan gebruiken. Eerst de DeoDry van The Body Shop en toen Nivea Dry Comfort. Toen ik die DeoDry van The Body Shop ging gebruiken was ik om, wat is stick toch fijn! Het voelt fijn aan op je huid (zacht, glad), je mist geen stukje en het beschermt mij de hele dag tegen nare geurtjes. Het enige nadeel wat ik kan vinden aan een stick is dat je het echt op je oksel moet smeren, wat toch wel een beetje onhygiënisch is. Wat dat betreft is een spray het meest hygiënisch.

Ongeveer een maand geleden kocht ik dus Nivea Dry Comfort, een vriendin zei dat deze super fijn is, en voor €3,50 wilde ik hem wel eens proberen. En inderdaad! Wat een superfijne deostick! Laten we eerst even de ingredienten bekijken.

Cyclomethicone, Stearyl Alcohol, Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY, PPG-14 Butyl Ether, Talc, Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Magnesium Aluminium Silicate, Octyldodecanol, Persea Gratissima Oil, Glyceryl Stearate SE, BHT, Limonene, Geraniol, Citronellol.

Het eerste ingrediënt (cyclomethicone)  is een silicoon, en is niet-comedogeen, wat betekent dat het de huid niet afsluit. Het wordt gebruikt om het product smeerbaar te maken en geeft een droog en schoon gevoel op de huid. Het is geen ‘slechte’ silicoon, het dringt namelijk niet in de huid.  Stearyl Alcohol is geen slechte alcohol, het droogt de huid niet uit. Het maakt de haartjes onder je oksels zachter, en is een verdikkingsmiddel en stabilisator.
Dan iets waarbij bij veel vrouwen de alarmbellen gaan rinkelen… Aluminium! De eerste soort aluminium die je in dit product tegenkomt is ‘Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Glycine‘ (AZG), dit is de actieve stof in de deodorant, die zorgt er dus voor dat je niet stinkt. Dit ingrediënt is gebaseerd op siliconen en is vrij nieuw en zachter dan andere soorten aluminium. Positief dus 🙂 De ‘slechte’ soort aluminium is Aluminium Chlorohydraat. Dat zit niet in deze deo.
PPG-14 Butyl Ether is een minerale olie, helaas dus een minder fijn ingrediënt: het sluit de huid af. Maakt huid en haar zacht.
Talc is een mineraal, gewoon simpele talkpoeder. Dit neemt vocht op en geeft een zacht gevoel op de huid.
Hydrogenated Castor Oil is castor was, het is een emulgator. Parfum is een geurtje. Magnesium Aluminium Silicate is een natuurlijke witte klei, dit maakt het product dik en wit. Octyldodecanol is een emulgator en maakt de huid zacht en glad. Persea Gratissima Oil is avocado olie, dit verzacht en voedt de huid. Glyceryl Stearate SE vormt een barrière op de huid waardoor vocht binnen wordt gehouden. Dit ingrediënt is dus comedogeen en sluit de huid af. BHT is een antioxidant en kan irriterend zijn, maar niet in de hoeveelheid hoe dit ingrediënt in cosmetica wordt gebruikt. 
Limonene, Geraniol en Cintronellol geven een frisse geur aan het product.

Hieruit kan ik concluderen dat het positief is dat er geen ‘slechte’ aluminium in de deodorant zit. Nu moet ik zeggen dat ik daar eigenlijk nooit zo op let, maar je hoort er altijd veel negatiefs over. Wel zitten er een aantal bestanddelen in de deodorant die de huid afsluiten…

Maar hoe doet de deodorant haar werk? Ten eerste vind ik de verpakking mooi. Lekker basic, fijn in gebruik (je kan de stick snel en makkelijk omhoog draaien), er zit een goede dop op die ook in een tas goed blijft zitten, ligt lekker in de hand en gaat niet snel kapot. Ook is ‘ie handzaam, lekker klein!
Wat me opvalt aan de Nivea Dry Comfort is dat ‘ie heel lekker zacht aanvoelt. De stick glijdt heel makkelijk over de huid en voelt bijna als fluweel, zo zacht is het. Een nadeeltje vind ik dat de deodorant een klein beetje een witte waas geeft wanneer je stoppeltjes hebt. Dit gaat snel weer weg omdat het product een beetje smelt door de warmte van je huid. Geen probleem, dus.

En? Blijf ik de hele dag geurloos en droog? Jep. Deze deodorant van nog geen vier euro werkt voor mij perfect. Hij ruikt heel lichtjes, het heeft een typische deodorant geur die je niet meer ruikt als je hem op doet. Van mij hadden ze het parfum wel weg mogen laten, zeker omdat het bij veel mensen irriteert onder de oksels. Concluderend vind ik dit een geweldige deodorant, die makkelijk en snel aanbrengt, me beschermt tegen geurtjes en een fijne verpakking heeft.


Pluspunten
  • Goede basic en handzame verpakking
  • Werkt makkelijk en snel
  • Goedkoop (€3,50)
  • Verkrijgbaarheid (bij elke drogist te koop)
  • Beschermt de hele dag tegen geurtjes

Minpunten

  • Laat een licht wit waasje achter wanneer je stoppeltjes hebt (dit gaat wel snel weg)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een deodorant die echt beschermt tegen een nare geur en als je niet veel geld kwijt wilt zijn. Ook als je geen deodorant wilt met Aluminium Chlorohydraat.

Skippen als… je niet van deodorantsticks houdt en als je huid onder je oksels snel geïrriteerd is. Je huid kan namelijk reageren op de parfum die er in zit.

Zou ik dit opnieuw kopen? Absoluut


 

Bronnen

http://www.indewatten.com/praatjes/beauty-bieb/siliconen-the-good-the-bad/

http://www.cosmopinie.nl/weblog/beauty_ingredient_alcohol_denat.html

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:wxKDGluDq0sJ:www.ijpr-online.com/Docs/20054/IJPR360.pdf+%22Aluminium+Zirconium+Tetrachlorohydrex+GLYcine%22&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESh04O5xI1c0hKeliTpuMpV8R3Bceq8wCoHeQUk0ItPyZCL7e544EHHlqUYOpMTFhy1-7AGupqWQCi8E94wqDdG X6FK_0wQbA_2oVyJtGhh6YzLVBcx9_SuNFco8Qsnf-EATgErK&sig=AHIEtbR1s3aW8HHWr1vzxfQ6cdEQ0K8cIA

http://www.3dchem.com/molecules.asp?ID=323

http://en.wikipedia.org/wiki/Talc

http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient_details.php?ingredient_id=691

http://www.dermaxime.com/avocado.htm

http://www.dermadoctor.com/article_Comedogenicity_158.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12396675


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.