Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Amber: De huid, onder mijn ogen, dat is vaak helemaal blauw (je ziet al die adertjes lopen enzo) Veel mensen vroegen of ik een blauw oog had, omdat ik geslagen was! Dit is het helemaal niet… Maar ik heb al geprobeerd het een beetje te coveren. Met een coverstik, maar dat helpt niet! En ik gebruik nooit foundation… Heb je nog een tip?

Ik heb dat ook, blauwe kringen. Voor een deel zijn die genetisch bepaald, maar voor een deel kan je er wat aan doen. Heel veel water drinken helpt, en genoeg vitamines binnen krijgen ook. Ze zeggen dat die donkere kringen de afspiegeling van je nieren zijn 🙂
Maar as I said, voor een deel is het ook genetisch bepaald. Naast genoeg water drinken (1,5 liter per dag), genoeg slapen (6 – 8 uur per nacht) en zorgen dat je genoeg vitamines binnen krijgt, kan je het met make-up camoufleren. Neem een goed dekkende concealer, het liefst in een rozige kleur (dit neutraliseert het blauwe een beetje). Ik ben zelf echt een fan van Max Factor Mastertouch Concealer (11 euro), die dekt echt supergoed. Op het moment gebruik ik zelf Studio Sculpt concealer van MAC, werkt ook super, maar is wel een heel stuk duurder. Als je wilt dat je concealer de hele dag goed blijft zitten, breng dan wat los poeder (speciaal setting poeder kan, maar ook gewone poeder) aan over je concealer.

Marjolein: Hoe kan je eigenlijk het beste je mascara er af halen?

Lijkt een hele simpele vraag, maar ik ben blij dat iemand hem nu eindelijk stelt, haha!

Mijn tip: gebruik gewoon niet elke dag waterproof mascara. Ik heb zelf niet eens waterproof mascara, zo erg haat ik het. Op dagen dat je weet dat je bijvoorbeeld gaat huilen (bijvoorbeeld als je naar een begrafenis gaat), kan je het natuurlijk best doen, maar gebruik daarnaast zo min mogelijk waterproof mascara. Waarom? Omdat het slecht is voor je wimpers als je het er ’s avonds afhaalt. Het is veel lastiger te verwijderen dan gewone mascara. Het is an sich niet slecht voor je wimpers maar je bent met waterproof mascara eerder geneigd om te ‘boenen’ om het van je wimpers af te krijgen. Als je dus waterproof mascara gebruikt, wees voorzichtig!
Haal mascara er altijd af met een speciale oogmake-upremover. Ik heb die van het Kruidvat (geen olie!) en die werk perfect, love it. Ik drenk een wattenschijfje in de remover, dep dat eerst op m’n ogen (paar seconden) en dan ga ik zachtjes ‘wrijven’. Niet hard, gewoon zachtjes over je ogen heen. Dan is het er zo af!
Doe het niet met gezichtsreiniger, zeep (!) of iets dergelijks, maar gewoon met iets speciaal voor je ogen. En niet boenen! Je wimpers moeten nog langer mee dan vandaag 🙂

Karolien: Ik heb een vraag over haarserum. Kan je het ook gebruiken als je je haar niet stijlt enzo? Want ik heb de laatste tijd wat last van droge puntjes enzo en dan lijkt een serum me wel fijn (ook gewoon omdat het zo verzorgend is) maar aangezien ik verder niet echt iets doe met m’n haar (ik laat het ook gewoon opdrogen) weet ik eigenlijk niet of het echt nuttig is om serum te gebruiken ? Mijn vraag is dus of je serum ook kan gebruiken als je je haren niet styled e.d?

Ja, absoluut! Doe ik ook. Wat je ook kan doen is het mengen met een stylingproduct. Vaak doe ik een paar druppels serum (BioSilk of TOM) op m’n handen en doe er dan een wax bij.  Even mengen en in je haar aanbrengen! Lekker verzorgend. Maar het kan ook gewoon zonder stylingproduct hoor, gewoon in je handdoekdroge haar aanbrengen en laten drogen. Supergoed voor je haar! Je kan ook ’s avonds serum in je haar doen, zodat het de hele nacht kan werken als je slaapt. Doe dan wel even een handdoek om je haar, anders wordt je kussen helemaal vet.

Heb je ook een vraag voor Oh My Gloss? Mail hem naar cynthia@misslipgloss.nl met als onderwerp ‘Oh My Gloss’.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.