Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Kristel: Als ik minerale poeder foundation of concealer op doe, ziet het er heel korrelig eruit. Waardoor je echt kunt zien dat ik het op heb. Wat kan ik daar tegen doen?

De manier van opbrengen is heel belangrijk bij minerale poederconcealer. Ik vind de perfecte manier altijd nog met een kabuki-kwast.

Dit is een grote kwast met zachte haren die héél dicht op elkaar staan, en is perfect voor minerale foundation. Je moet wat foundation in een dekseltje doen (héél weinig, misschien gebruik je teveel?), je kwast daarin ronddraaien, aftikken en dan aanbrengen. Dit doe je door een soort ronddraaiende bewegingen op je gezicht te maken, je moet het er echt ‘in’ duwen. In dit filmpje kan je zien hoe ik dat doe.
Het kan ook liggen aan de foundation die je gebruikt. Je snapt natuurlijk dat Bare Escentuals beter is dan Everyday Minerals en dat Everyday Minerals beter is dan Essence.
Verder is bij een poederfoundation heel belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is. Als je een droge of vochtarme huid hebt, is minerale poederfoundation gewoon niet geschikt voor jou. 🙂

Lisan: Van de meeste oogschaduw kan je eyeliner maken door het kwastje nat te maken. Ik vind dat echt heel cool, maar mijn vraag is dus: Kan dat ook met poeder- oogschaduw, bijvoorbeeld pigments? Want ik heb dat dus eens een keer geprobeerd, met een nat kwastje en een beetje poeder (NYX), maar ik kreeg dus vrijwel geen kleur en alle andere poeder ging klonteren! Ik zag wel eens in How-to’s dat jij dat ook doet, maar hoe?

Ja, dat kan juist supergoed! Beter nog dan met gewone oogschaduw. Je kan dit met water doen, maar het werkt nog beter met mixing medium (bekijk mijn filmpje hierover, hierin kan je precies zien hoe het werkt en wat het doet. Kijk vooral bij 2:31 om te zien hoe je het als eyeliner kan gebruiken!). Als je water gebruikt: dip je kwastje in water, maar zorg dat het niet drijfnat is. Het moet vochtig zijn, er mogen geen druppels meer aan hangen 🙂 Doe dan een beetje oogschaduwpoeder in het dekseltje van het bakje en ‘meng’ dit met het water. Nu kan je het aanbrengen als eyeliner. Doe dit wel met een eyelinerkwastje 🙂 Ohja, doe nat oogschaduw wat je over hebt niet terug in het bakje. Dat is vies 🙂


Ilona: Ik vind dat je je ogen altijd erg mooi opmaakt! Nu draag ik zelf een bril die duidelijk aanwezig is (rechthoekig model, met een wat dikkere rode matte rand) en vind het altijd moeilijk hoe ik mijn ogen het beste op moet maken. Een bril zorgt er vaak voor dat de nadruk op je ogen ligt en wanneer je nog veel makeup op je oogleden doet, vind ik dat het vaak teveel van het goede worden (denk aan glazen die het effect net iets heftiger maken). Ik gebruik dan ook vaak 1 kleur, maar eigenlijk vind ik dit te saai. Heb jij nog tips, do’s/don’t over oogmake-up wanneer je een bril draagt?

Ik heb zelf ook een bril! Ik heb zelf een donker, aanwezig montuur en een doorzichtig montuur. Als ik het transparante montuur draag, houd ik geen rekening met m’n bril, maar als ik m’n donkere montuur draag, wel. Ik let er dan zelf altijd op dat ik m’n oogmakeup niet te donker maak, dus niet te donkere oogschaduw en eyeliner. Omdat mijn bril heel opvallend en donker is, houd ik m’n ogen altijd iets rustiger. Dus rustige aardetinten, geen eyeliner… Je kan echt wel meerdere kleuren gebruiken, ik gebruik eigenlijk altijd drie kleuren. Als je het maar rustig houdt; natuurtinten en niet te donker. Iets zoals dit 🙂
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.