Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 april 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • kapsel
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss


Melissa: Ik heb een vraag over foundation: mijn foundation ziet er heel onnatuurlijk uit. Ik begin steeds meer te twijfelen of ik de juiste kleur heb, want het is iets meer oranje dan m’n eigen kleur. (niet dat ik zo oranje zie als een manderijn, ik zie het alleen zelf van dichtbij) En soms heb ik een droge huid en dan heb ik velletjes, en het is ZO lelijk als ik er dan foundation op doe. Dus ik zat aan minerale foundation te denken, maar ik weet niet of dit helpt? Heb jij misschien tips voor me? Jouw huid is altijd zo mooi.

Dat ligt inderdaad aan de kleur van je foundation. Of in ieder geval, aan de ondertoon. Misschien moet je een meer ‘rode’ foundation hebben. Is wel lastig hoor, is gewoon een kwestie van uittesten. Je kan het beste even langsgaan bij een parfumerie (Douglas, Ici Paris) of MAC, zij kunnen je heel goed advies geven. Het is hun werk πŸ™‚
Verder: als je een droge huid hebt is minerale foundation absoluut niet de oplossing, juist het tegenovergestelde πŸ™‚ Niet doen dus! Ik ben zelf juist overgestapt van mineraal naar vloeibaar (niet mineraal) om mijn droge huid. Droge huid gaat slecht samen met poeder (poeder is droog, vloeibaar is ‘nat’).
Mijn huid is trouwens zo mooi geworden door het Clinique 3 stappen plan in combinatie met MAC Studio Sculpt foundation. En twee keer in de week scrubben!

Vera: Elke keer als ik vloeibare eyeliner op doe dan komt er heel veel eyeliner op m’n wimpers omdat die omhoog staan (ik krul ze ook bijna nooit, omdat dat dus niet hoeft). Als ik dan op kijk van de spiegel komt de eyeliner op mijn oogleden. Om dit er af te halen gebruik ik altijd wattenstaafjes, maar ik moet er elke keer iets van 2 of 3 gebruiken! Oja, doordat er eyeliner op mijn wimpers worden mijn wimpers ook minder mooi als ik er dan mascara op doe. Weet jij wat hier de oplossing voor is?

Oh, dat heb ik ook altijd! Super irritant. Ik laat het er eerst altijd opzitten voordat ik het er af ga halen. Dus: niet tussendoor het er af halen, maar wachten tot dat je klaar bent met je eyeliner. Daarna pak ik oogmake-upremover en doe ik een heel klein beetje op m’n wijsvinger. Het moet er niet afdruipen, maar gewoon een heel klein beetje vochtig zijn. Dan pak ik m’n wimpers tussen m’n wijsvinger en duim en zo haal ik de eyeliner er af. Bij mij werkt dit altijd super!

Mariel: Ik ben een tijd erg ziek geweest ( & nu nog maar redelijk stabiel) en heb een tijd niet zoveel met m’n haar gedaan, meestal gooide ik het in een knot of een staart. Nu wil ik binnenkort een ander model. Ik heb nu stijl haar op 1 lengte, ongeveer 15 cm over m’n schouders. Wat zijn de haartrends van lente/zomer 2009?

Wat naar zeg, ik hoop dat je er snel weer goed bovenop bent. Het leuke aan haartrends is dat je er vaak niet eens voor naar de kapper hoeft. Zo zien we dit voorjaar en deze zomer vooral de middenscheiding, nonchalante coupes, de kuif (jawel!), strak naar achteren gekamd haar en een rommelige zijscheiding (je kan hier mijn stuk erover lezen op Girlscene). Simpel zelf te maken dus, en daarvoor hoef je niet naar de kapper! Naast deze trends zien we ook het korte kapsel met de lange pony veel:

Wel heftig, zeker als je zo lang haar hebt. Misschien iets om te overwegen πŸ˜‰

Michelle: ik heb ook een vraagjeΒ  over foundation. Als ik ’s ochtends voor de spiegel, gewoon goed belicht, mijn make-up op breng ziet het er best wel goed uit. Soms zie je het wel goed zitten, dat is mijn eerste vraag. Hoe kun je dat voorkomen? en ten tweede. Als ik later op foto’s terug kijk glanst mijn hoofd ineens heel erg. een soort glim. Komt dit gewoon door de foto of iets anders?

Het is heel belangrijk dat foundation er zo natuurlijk mogelijk uit ziet. Eigenlijk wil je niet dat mensen zien dat je make-up op je gezicht hebt (laat ze maar denken dat je een geweldige huid hebt πŸ™‚ ). Een paar tips op een rijtje: dun aanbrengen, alleen waar het nodig is, de perfecte kleur gebruiken, zorgen dat het goed overloopt in je hals en een goede dagcreme (daarmee bedoel ik: zorgen dat je huid goed verzorgd is en geen schilfertjes heeft o.i.d.). Als je je hier aan houdt, ziet het er automatisch natuurlijk uit.
Als het in het echt (dus in de spiegel) ook glimt, komt het door talg dat je huid aanmaakt. Dit komt uit je porien en daardoor ga je glimmen. Je kan dit voorkomen door een blotting powder mee te nemen, een gewone lichte poeder kan ook. Als je dit over je makeup (over je gezicht dus) aanbrengt als je gaat glimmen, wordt je huid weer mooi mat. Verder is een poederfoundation perfect voor jou als je een vettige houdt hebt: poeder absorbeert talg (vet). Je kan ook blotting papers mee nemen, dat zijn papiertjes die je over je gezicht kan halen, die nemen het overtollige vet op. Essence heeft ze bijvoorbeeld πŸ™‚


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.