Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 april 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Kyra: k heb nog nooit mijn haar geverfd, maar wil het nu wel 2 à 3 tinten lichter hebben. Ik heb voorlopig geen tijd op naar de kapper te gaan, dus ik wil het zelf doen. Nou heb ik gehoord dat je, om je haar lichter te verven, moet ontkleuren. Geld dit alleen voor grote kleurverschillen (van bruin naar blond) of ook voor maar 2 tinten kleurverschil? Ik heb ook ergens gelezen dat blond haar raar kan reageren op haarverf, hoe groot is de kans ongeveer dat mijn haar oranje of groen ofzo uitvalt?

Hee Kyra! Je moet altijd je haar ontkleuren als je je haar lichter wilt hebben, alleen met een pakje haarverf kom je er niet. Dus ook voor twee tinten lichter… Ik weet niet hoe het zit met blond haar, maar als ik heel eerlijk ben zou ik toch langs de kapper gaan.  Ik vind je haar lichter verven toch altijd risicovol.

Görkem: mijn probleem is dat ik heeeeel dun haar heb en heel weinig volume. ik gebruik volume shampoos maar die werken ook niet echt goed. ik was mijn haren elke dag en fohn het, dat helpt die dag wel maar de volgende dag ligt mijn haar weer slap tegen mijn hoofd. dus ga ik mijn haar weer wassen. wat kan ik nou doen?en welke shampoos kan ik beter gebruiken?

Een aantal tips: laat je haar in laagjes knippen, dan valt het losser. John Frieda en TOM hebben geweldige volume producten, vooral de Blow Dry Lotion van JF is geweldig. Dit spuit je bij je haaraanzet, daarna fohn je het en je krijgt zoveel volume! Zelf heb ik een tijdje de TIGI Superstar shampoo en conditioner gebruikt en oh my god, mijn haar stond serieus zowat overeind van de volume. Dus die kan ik je aanraden! Kan je gewoon bij de kapper kopen en online bij HQhair.com. Gebruik verder geen verzwarende producten zoals wax en producten als haarlak. Denk bij het fohnen vooral aan je haarwortels, daar wil je volume!

Eef: Ik vind het altijd mooi om een potlood lijntje op mijn waterlijn boven en onder te zetten. Ik gebruik hiervoor een waterproof oogpotlood maar na nog geen uur hangt het boven en onder mijn ogen, en op de waterlijn is niks meer te zien. Wat kan ik hieraan doen?

Ohja, I know. Het is heel lastig om op je waterlijn je potloodje lang te laten zitten. Mijn tip: schaf een gelliner aan. MAC heeft ze, ik heb er zelf een van Coastal Scents. Dit kan je heel makkelijk aanbrengen op je waterlijn en het blijft serieus de hele dag zitten! I love it, het is het eerste product dat all day long op z’n plek blijft op m’n waterlijn.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.